Konak Belediyesi, Roman entegrasyonu ödülüne layık görüldü

Konak Belediyesi, Roman entegrasyonu ödülüne layık görüldü

Konak Belediyesi, ırkçılığa karşı verdikleri mücadele dolayısıyla AB Komisyonu tarafından 2021 Roman Entegrasyonu Ödülüne layık görüldü. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ederim." dedi.

Nilda Altın- Konak Belediyesi, üyesi olduğu temel hak, özgürlük ve eşitliğini savunmak için kurulan Avrupa Irkçılığa Karşı Şehirler Koalisyonu (EuropeanCoalition of Cities Against Racism / ECCAR) ile birlikte yürüttükleri Roman Entegrasyonu çalışmaları dolayısıyla Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 2021 Roman Entegrasyonu Ödülüne layık görüldü.

Her türlü ayrımcılığın karşısında olduklarını her fırsatta dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, açıklamasında "Irkçılığa karşı ECCAR ile birlikte yürüttüğümüz Roman Entegrasyonu konusunda önemli girişimlerde bulunduk. Bunun sonucu olarak da belediyemiz, AB Komisyonu tarafından, 2021 Roman Entegrasyonu Ödülüne layık görüldü. Tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ederim." ifadelerine yer verdi.

abdul-batur.jpg

ECCAR resmi sitesinden yapılan açıklamada "Konak, bu önemli konuda oldukça motive oldu ve Roman karşıtlığı konusunda bir ECCAR çalışma grubu başlattı. Kısa süre sonra çalışmalarına başlayacak olan bu çalışma grubu için ECCAR ofisi ve Konak sıkı temas halinde! Konak Belediyesi'ni tebrik ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Olivér Várhelyi ise “Böyle önemli bir konuya katkılarınızdan dolayı tebrik ederiz! Roman istihdamını teşvik etmek için önyargıları aşarak cesur girişimlerde bulundunuz. Çeşitli eylemler ve başarılı sonuçlarınızla Roman istihdamında ilerlemenin mümkün olduğunu gösterdiniz. Umarım bu Ödül, Roman istihdamını artırmak ve toplumlarımızı daha eşit ve adil hale getirmek için rol model olarak girişimlerinizi genişletmeye yardımcı olur.” diye konuştu.

1592661176-1024x575.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.