Konak Belediyesi ile Terbay Makina'dan işbirliği

Konak Belediyesi ile Terbay Makina'dan işbirliği

Konak Belediyesi ile Terbay Makina, 18 - 29 yaş arasındaki gençleri meslek sahibi yapacak iş birliği protokollerine imza atacak.

İzmir'in köklü endüstri kuruluşu Terbay Makina, genç işsizlere meslek kazandırılması ve istihdam olanağı sağlamak yolunda Konak Belediyesi ile işbirliğine gidecek. Konak Belediyesi'nin AB hibe destekli “Konak İş Eğitim Merkezi” projesi kapsamında günlük 10 Euro harçlık alarak CNC torna tezgahı ve gaz altı kaynak operatörlüğü eğitimi görecek gençler Terbay Makina'da istihdam imkanına kavuşacak.

terbay-konak-07.jpg

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi Araştırma ve Geliştirme (ARGE) Müdürü Turan Ateş ile birlikte Terbay Makine'yi ziyaret etti. Terbay Makina AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Tercan, Atilla Baysak ve Terbay Makina Genel Müdürü Abdullah Baysak ile bir araya gelen Batur, fabrikanın üretim hollerini gezdi. İş makinaları, maden makinaları, zirai araçlar ve ticari araçlar sektörlerine hizmet veren Terbay'da üretilen ürünlere ilişkin bilgi alan Abdül Batur, yemekhanede işçilerle birlikte yemek yedi.

terbay-konak-03-1.jpg

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, AB hibe destekli “Konak İş Eğitim Merkezi” projesiyle 18-29 yaş aralığındaki gençlere dünya standartlarında eğitim ve istihdama katılma imkanı vermeyi hedeflediklerini söyledi. Kursiyerlere teorik ve pratik eğitimlerin Konak İş Eğitim Merkezi’nde gerçekleşeceğini, kursiyerlere İzmir’de çeşitli firmalarda staj ve istihdam imkanı sağlanacağını analatan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

terbay-konak-06-1.jpg

"İş dünyasına kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda önemli bir adım olacak Konak İş Eğitim Merkezi Projemiz için şehrimizin köklü firmalarıyla temaslara başladık. Ziyaretlerimizin ilkini Terbay Makina A.Ş’ye yaptık. Özellikle CNC torna tezgahı ve gaz altı kaynak operatörlüğü kısmında personelin nasıl istihdam edildiği ve ne tür çalışmalar yapıldığını yerinde inceledik. 18 - 29 yaş arasındaki gençlerimizi meslek sahibi yapacak iş birliği protokollerine ilerleyen günlerde imza atacağız."

Terbay Makina AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak da Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Konak Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürü Turan Ateş'in ziyaretinden memnunluk duyduklarını söyledi. Nitelikli iş gücü noksanlığının, istihdam edecek işçi bulamamanın endüstri kuruluşlarının en büyük sorunu olduğunu belirten Baysak, "Bizim de tüm ağırlığıyla yaşadığımız bu sorunun çözümünde yerel yönetimlerle ve özellikle Konak Belediyesi ile işbirliğimizin olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.