Konak Belediyesi Yağneler'de örnek bir projeye imza atacak

Konak Belediyesi Yağneler'de örnek bir projeye imza atacak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Yağhaneler semtinde belediyeye ait arazide incelemelerde bulundu. Batur "İzmir'e örnek olacak bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyoruz" dedi.

MEDYA EGE - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Yağhaneler’de Jandarma Alay Komutanlığının bulunduğu belediyeye tahsisli alana ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yağhaneler semtinde belediyeye ait yaklaşık 6 dönümlük arazide incelemelerde bulunan Başkan Abdül Batur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda alanda kısa sürede proje çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

gaq9mpbxoaa8v5.jpg

Başkan Batur, paylaşımına "Uzun süredir boşaltılmasını beklediğimiz ve nihayet teslim alabildiğimiz Yağhaneler'de yer alan eski il jandarma binalarının bulunduğu alanda İzmir'e örnek olacak bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Kısa süre içerisinde projemizin çalışmalarına başlayacağız" notunu düştü.

baturdan-eski-jandarma-alani-acil-bosaltilsin-cagrisi-1jpg-02-11-2023-10-18-26.jpg

Başkan Batur, daha önce de bölgenin hem pazaryeri, hem kültür merkezi ihtiyacını karşılayacak projenin hazır beklediğini, bu sebeple alanın bölge halkı için büyük önem taşıdığını “Bir kez daha duyurmak istiyorum, askeri birlik bir an evvel çıkarsa biz de oradaki çalışmalarımıza başlayacağız. Çünkü o bölgede hem pazaryeri hem de bir kültür merkezi projemiz var. Özellikle kapalı pazaryeri çok önemli. Birincisi, o bölgenin kapalı pazaryeri ihtiyacını karşılayacak. İkincisi, Eşrefpaşa’daki pazaryerini buraya taşıyacağız ve oradaki Roma Antik Yolunun (İpekyolu), tarihi değerlerin ortaya çıkması için çalışmalara başlanabilecek. Aynı zamanda trafik yoğunluğu da kalkmış olacak” cümleleri ile ifade etmişti.

baturdan-eski-jandarma-alani-acil-bosaltilsin-cagrisi-2jpeg-02-11-2023-10-18-27.jpeg

BÖLGE DEĞER KAZANACAK

Yaklaşık 6 bin metrekare alana sahip arazi üzerine, bölge halkının sosyal ve kültürel ihtiyacını karşılayacak bir tesis inşa edilecek. Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği ve nikah organizasyonlarına da ev sahipliği yapabilecek çok amaçlı salon, semt merkezi, çocuklara yönelik kullanılacak derslik ve alanlar ile sergi mekanlarının yer alacağı tesis, Yağhaneler adıyla anılan bölgenin değerine değer katacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.