Konak Belediyesi’nde görevli orduda görev almış personel ve sosyologlardan oluşan 60 kişilik ekip Hatay’a gidiyor

Konak Belediyesi’nde görevli orduda görev almış personel ve sosyologlardan oluşan 60 kişilik ekip Hatay’a gidiyor

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Can Radyo’da Gökhan Kafalı ve Abdullah Polat’ın programına telefonla bağlanarak bilgi verdi. Başkan Batur, belediyede görevli 60 kişilik ekibin Hatay'a doğru yola çıktığını duyurdu.

MEDYA EGE - 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıkıma uğrattı. Açıklanan son resmi verilere göre, 3 bin 549 kişi yaşamını yitirdi. Enkaz altında kalan insanlar kurtarılmayı bekliyor. Canını kurtaranlar ise dondurucu soğuk ve olanaksızlıkla mücadele ediyor.

İzmir'den depremden etkilenen bölgelere yönelik yardım çalışmaları sürüyor.

Can Radyo'da konuşan ve ülkemizin büyük bir felaket yaşadığını vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 60 kişilik ekiple yola çıktıklarını belirtti. Batur, "Orduda görev yapmış ve şimdi de belediyede görev alan arkadaşlarımız ve sosyolog arkadaşlarımız ile Hatay'a gidiyoruz. İhtiyaç olan bölgelerde destek sağlayacağız. 60 kişilik ekibimiz yola çıktı." ifadelerini kullandı.

konaktan-depremde-kaybedilen-canlar-icin-saygi-durusu-2.jpeg

13.5 milyon kişiyi etkileyen depremle ilgili Fuar İzmir'de hala yardım malzemesi toplandığını da belirten Başkan Batur toplanan yardım malzemelerine yönelik ise, "Hep birlikte yaraları saracağız. İlk günden itibaren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in koordinesi ile toplantı yaptık. Ayrı ayrı yardım malzemesi ulaşımı sağlamaktansa Gaziemir'de Fuar'da toplanma sağlıyoruz. Bütün ihtiyaç malzemelerinin bir kısmını gönderdik. Şimdi de hala Fuar İzmir'de özellikle gıda, su ve hijyen ürünleri topluyoruz." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.