Konak Belediyesi'nde yeni yıl öncesi toplu sözleşme sevinci

Konak Belediyesi'nde yeni yıl öncesi toplu sözleşme sevinci

Konak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalan toplu iş sözleşmesi ile memur maaşlarına ek ödenen sosyal denge tazminatına yeni yılda yüzde 18 oranında arttırıldı.

Konak Belediyesi ile KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen arasında yeni yıl öncesi toplu iş sözleşmesi imzalandı. Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında gerçekleşen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Genel Hukuk Sekreteri Ahmet Cüce, İzmir Şube Başkanı Mustafa Aygün, İzmir Şube Hukuk Sekreteri Engin Yücelen ile iş yeri temsilcileri ve belediye bürokratları katıldı. 

MÜCADELEYE DEVAM
 

548 memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, belediye başkanlarının iktidara bağlı kalmadan toplu sözleşmeleri sendikayla birlikte konuşup, imzalamasından duydukları mutluluğu dile getirdi. Bozkurt, “Geldiğimiz nokta kötü değil ama mücadeleyi bu anlamda devam ettirmek gerekiyor. Konak’ta imzaladığımız sözleşmenin maddi getirisine hiç bakmıyoruz. Parasal konuların dışında, farklı konuların konuşulması gerektiği bir dönemdeyiz. Bu sözleşme demokrasi mücadelesine ve özgürlüklere atılmış bir imza olarak algılanmalı. Ülkede yaşayan tüm muhalif kesimlerin baskı altında olduğu bir dönemde Konak Belediyemiz ile hem ekonomik hem de sosyal haklarımız açısından kazanımlar getiren bu imza törenini düzenlemekten dolayı onurluyuz” dedi. 

ONURLU YAŞAM GAYEMİZ
 

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da demokrasi ve hukuk devleti açısından kamu çalışanlarının güvence altında olmasının önemine değindi. Yerel yönetimlerde çalışanların hem kente hem de kendine hizmet ettiğini dile getiren Başkan Pekdaş, “Bu hizmeti çalışanlarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Onların nitelikli, kaliteli hizmet vermesi, kendilerini güvende hissetmesi, çalışan olarak onurlu bir yaşam sürdürmesi bizim tek gayemiz. Bütün hemşehrilerimizin de demokratik haklarını kullanan, hukuk devleti yurttaşları olması için çaba göstermemiz gerekiyor. Dolayısıyla Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olması yolunda mücadelede edenlerin örgütlülüğünü önemsiyor ve bu örgütlülükle muhatap olmayı değerli görüyoruz. Tüm Bel-Sen Sendikası ile imzaladığımız bu toplu sözleşme günün koşullarına uygun hazırlandı. Sosyal denge tazminatına da zam yaptık. Çalışanlarımıza, hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Pekdaş ve Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt toplu iş sözleşmesini birlikte imzaladı.

SOSYAL HAKLARA YÜZDE 18 ZAM
 

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olan yeni sözleşme ile belediye çalışanı 548 memurun maaşına ek olarak ödenen sosyal denge tazminatına yüzde 18 oranında iyileştirme zammı yapıldı. Atılan imzalar sonrası memurlar maaşlarına ek olarak 1915 TL ücret alacak. Sözleşmeye göre üniversitede çocuğu okuyan memura da her yılın Eylül ayında 964 TL eğitim yardımı ödenecek. Ayrıca yüzde 60 ve üzeri engel durumu olan çocuk başına memurlara aylık 463 TL verilecek. Sözleşmede yer alan bir diğer maddeye göre memurun hayatını kaybetmesi durumunda aileye ödenen ölüm yardımı 2 bin 504 TL’ye yükseldi. Memurun evlenmesi veya doğum yapması durumunda ödenen evlilik yardımı da brüt 1375 TL olarak belirlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.