Konak Belediyesi’nden Alzheimer ve demans farkındalığı!
Konak Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü kapsamında farkındalık semineri düzenledi. Seminerde Alzheimer ve demans türleri, risk faktörleri ve hastalık süreci ele alınırken, hasta yakınları ile bakım verenlere yönelik önemli öneriler de paylaşıldı.
MEDYA EGE - Konak Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla Kırım Türkleri Kültür Evi’nde “Demans, Alzheimer ve Sağlıklı Yaş Alma” başlıklı farkındalık semineri düzenledi. Seminerde Alzheimer ve demans hakkında bilgi verilirken, sağlıklı yaş alma ve bakım süreçlerine ilişkin önemli noktalar ele alındı.

Konak Belediyesi Psikososyal Destek Merkezi’nde görev yapan psikolog tarafından gerçekleştirilen seminerde; Alzheimer ve demans türleri, risk faktörleri, hastalık sürecinde karşılaşılabilecek sorunlar ve tedaviyi destekleyen çalışmalar anlatıldı.
Programda ayrıca hasta yakınları ve bakım verenlerin süreç içerisinde karşılaşabileceği güçlükler üzerinde durularak çeşitli öneriler paylaşıldı. Katılımcılar, merak ettikleri konularda bilgi alma fırsatı buldu.
Konak Belediyesi, sosyal medya paylaşımında sağlıklı yaş alma sürecinde bilgi, farkındalık ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek vatandaşların yanında olmaya devam edeceğini belirtti.



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.