Konak Belediyesi'nden asansör güvenliği için iş birliği protokolü!
Konak Belediyesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında asansörlerin periyodik kontrolleri bilimsel, teknik ve yasal kriterlere göre yapılacak.
MEDYA EGE – Konak Belediyesi, ilçedeki asansörlerin güvenliğinin artırılması amacıyla TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, ilçe sınırları içerisinde bulunan asansörlerin periyodik kontrolleri 2032 yılı sonuna kadar TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilmeye devam edecek. Periyodik kontroller, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi bünyesinde görev yapan uzman ve yetkin teknik personel tarafından, ilgili mevzuat ve standartlar doğrultusunda titizlikle yürütülecek. Bu iş birliğiyle, Konak’taki asansörlerin güvenli ve sağlıklı biçimde kullanılmasının sağlanması, risklerin önceden tespit edilerek olası kazaların önüne geçilmesi ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amaçlanıyor.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vatandaşların güvenliğini önceleyen çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Mutlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"İlçemizdeki asansörlerin güvenliğini sağlamak amacıyla TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile önemli bir iş birliği protokolüne imza attık. Komşularımızın can ve mal güvenliğini önceleyen protokol kapsamında, asansörlerin periyodik kontrolleri bilimsel, teknik ve yasal kriterler doğrultusunda titizlikle gerçekleştirilecek. Kamu yararını önceleyen meslek odalarıyla kurduğumuz güçlü iş birliklerini önemsiyor; kentimizin daha güvenli, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir olması için ortak akılla çalışmayı sürdürüyoruz."


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.