Konak Belediyesi'nden Çocuklara Geri Dönüşümü Sevdiren Yarışma

Konak Belediyesi'nden Çocuklara Geri Dönüşümü Sevdiren Yarışma

Konak Belediyesi tarafından yürütülen "Ambalaj Atıklarını Değerlendirilmesi Tasarım Yarışması" başlıklı projeyle Konak Belediyesi ilkokul öğrencilerine geri dönüşümü sevdirmeye çalışıyor.

Konak Belediyesi'nin ortaya koyduğu yarışma sayesinde çocuklara geri dönüşüm sevdirilmeye çalışılıyor. Öğrencilerin çevresel kirlilik yaratan atıkların değerlendirilmesi için yarışma başlatan Konak Belediyesi son başvuru tarihini 27 Mayıs olarak belirledi.

Ambalaj Atıklarını Değerlendirilmesi Tasarım Yarışması’na katılacak olan minikler kağıt, karton ve plastik gibi ambalaj atıklarını kullanarak hayal ettiklerini tasarlayacak. Herhangi bir konu sınırlandırılmasının olmadığı yarışmaya Konak ilçe sınırları içinde yer alan tüm ilköğretim okulu öğrencileri katılabiliyor. Yarışma ile çocuklarda çevre bilincinin oluşması, becerilerinin ön plana çıkması, doğaya olan bakış açılarını geliştirilmesi ve farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BEKLİYOR

Yarışmaya katılacak öğrencilerin, tamamen ambalaj atıkları kullanarak yapacakları projeleri en geç 27 Mayıs tarihine kadar elden veya kargo ile Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne ulaştırmaları gerekiyor. Projelerini isimle değil rumuzla teslim etmesi gereken öğrenciler, yarışmayla ilgili detaylı bilgiye Konak Belediyesi’nin 484 53 00 numaralı telefonundan 1683 nolu dahili hattı arayarak veya konak belediyesinin internet adresi üzerinden yarışma başvuru formu ve şartnamesine ulaşılabilirler. Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Özmüşler Geri Kazanım Firması iş birliğinde düzenlenen yarışmanın sonuçları 2 Haziran tarihinde açıklanacak. Seçici kurulun birincilik ödülü vereceği projenin sahibi dizüstü bilgisayar kazanırken, ikincisi bisiklet, üçüncüsü ise tablet bilgisayar ile ödüllendirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.