Konak Belediyesi'nden Gültepe Planları açıklaması

Konak Belediyesi'nden Gültepe Planları açıklaması

Konak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Toros Sosyal Tesislerinde askıya çıkan Gültepe İmar Revizyon Planlarıyla ilgili bilgilendirme sürecimiz devam ettiği duyuruldu.

MEDYA EGE - Konak Belediyesi Gültepe planlarını Toros Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi’nde kurduğu Bilgilendirme Merkezi’nde mahalle mahalle askıya çıkarmaya başladı. Konuya ilişkin olarak belediyenin sosyal medya hesaplarından bir video paylaşılarak, vatandaşlar, Gültepe’deki imar planlarının nasıl sorgulandığı konusunda bilgilendirdi.

Gültepe bölgesinde yeni revizyon imar planları yapıldığı ve bu kapsamda Gültepe’de, 6 bölge olarak düzenleme sahası seçildiği aktarıldı.

gultepe-parselasyon-planlari-askiya-cikti5jpeg-14-06-2023-11-08-00.jpeg

4. Bölgenin askıya çıkarıldığı belirtilen açıklamalarda şunlar aktarıldı; “Kanun gereği 1 ay süreyle ilan ediyoruz. Diğer sahalardaki çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. İlan süresinde vatandaşlarımız tapularıyla birlikte ya da vekaletleriyle birlikte parselleriyle ilgili tüm bilgileri alabilirler. Parsellerinden ne kadar düzenleme, ortaklık payı kesildi hangi imar adasından verildi? Bütün bu bilgileri kendilerine sunuyoruz. Tabii ki şimdi vatandaşların kesintiler biraz kafasına takılıyor. Bu kesintiler kamuya terk edilen alanların oranıyla ilgili kesintiden sonra kalan miktarlar imar planı uygulaması sonucunda imar parselleri oluşacağından geniş yolları oluşacağından park alanları, okul alanları, diğer sosyal donatı alanları oluşacağından eskisinden daha kıymetli bir hale gelecek. Yani bu uygulama doğal olarak bölgeye bir değer atışı getirecek. Vatandaşları bu konuda bilgilendirmeye çalışıyoruz.”

gultepe-parselasyon-planlari-askiya-cikti4jpeg-14-06-2023-11-07-59.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.