Konak Belediyesi'ne  AB’den Roman Entegrasyon Ödülü

Konak Belediyesi'ne AB’den Roman Entegrasyon Ödülü

Avrupa Birliği’nin programı olan ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Roman Entegrasyon Ödülü” Konak Belediyesi’ne verildi.

Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Entegrasyonu Ödülleri bu sene, “Romanların İstihdama katılımı” temasıyla düzenlendi. Roman vatandaşların istihdamına yönelik yaptığı çalışmalar nedeniyle Türkiye birincisi seçilen Konak Belediyesi, “Roman Entegrasyon Ödülü’nün sahibi oldu. Brüksel’de düzenlenen ödül törenine bir video mesaj ile katılımcılara seslenen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, AB’nin bu ve benzer ödüllerinin kendilerini motive ettiğini belirterek bu ödülü almanın bir onur olduğunu söyledi. Batur, Roman vatandaşlarına hizmet götürme noktasında başarılı olduklarını kendisine hissettirmesi açısından da bu ödülün son derece önemli ve değerli olduğunu söyledi.

avrupa-birligi-roman-entegrasyon-odulu-3.jpg

Batur: Temel önceliğimiz eğitim ve istihdam

Daha önce de “Roman Dostu Belediye Başkanı” ödülünü alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak ilçe sınırları içinde yaklaşık 70 bin Roman vatandaşının yaşadığına dikkat çekerek bu nedenle temel önceliklerinin Roman vatandaşlarının eğitimi ve istihdamının artırılmasına dönük çalışmalar olduğunu söyledi. Yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aktaran Batur, “Roman hemşehrilerimizin en büyük problemleri istihdam, eğitim ve yaşam koşullarıyla ilgili. Biz de bu konulara öncelik veriyoruz. İki temel önceliğimiz var. Biri eğitim, ikincisi istihdam. Hemşehrilerimizin eğitime küçük yaşta başlamalarını ve eğitim sürecini kesmeden devam ettirmelerini istiyoruz. Minikler Konağı ve Roman Kültür Merkezi başta olmak üzere yaptığımız tüm çalışmalarda önceliğimiz bu. Ve tabii tüm bu süreçlerle hemşehrilerimizin istihdama katılımlarını artırmak istiyoruz.

avrupa-birligi-roman-entegrasyon-odulu-2.jpg

Batur: Çalışmalarımıza planladığımız gibi devam edeceğiz

Dezavantajlı konumda olduğuna inandığı Roman hemşehrilerine pozitif ayrımcılık yapmaktan her zaman gurur duyduğunu vurgulayan Başkan Batur, ”Ortak köklü bir tarihe, çok kültürlü bir yapıya sahip Konak’ın renklerinden olan Roman hemşehrilerimizle biz hep birlikte çok zenginiz. Bugün geldiğimiz noktada Roman hemşehrilerimizle aramızdaki bağlar artık daha güçlü. Dezavantajlı konumda olduğuna inandığım Roman hemşehrilerimize pozitif ayrımcılık yapmaktan her zaman gurur duydum. Onların istihdamının artırılmasına ve onların meslek sahibi olmasına yönelik düzenlediğimiz eğitim çalışmaları, kurslar artarak devam edecek. Çalışmalarımıza planladığımız gibi devam edeceğiz” diye konuştu.

Avrupa Birliği Roman Entegrasyon Ödülü’nü Türkiye’den Konak Belediyesi’nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Sırbistan, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Kosova aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.