Konak Belediyesi'nin salonları sanatla doluyor

Konak Belediyesi'nin salonları sanatla doluyor

Konak Belediyesi’nin sergi salonları içindeki sanat ateşini hiç söndürmemiş isimleri ağırlamaya devam ediyor.

Güzelyalı ve Alsancak kültür merkezlerinin ev sahipliği yaptığı sergiler İzmirli sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. Son olarak seramik sanatçıları Nuray Erden ve Görsev Bilkay’ın ‘Çeyrek Asır’ adlı sergisi ile ressam Halil Balcı’nın ‘Yalnız Ağaç’ adlı resim sergisi ziyaretçileriyle buluştu. Her iki sergi de büyük beğeni aldı.
 

25 YILLIK EMEK GÖRÜCÜYE ÇIKTI
 

Nuray Erden ve Görsev Bilkay’ın 25 yıl önce başlayan seramik tutkularının yansıtıldığı ‘Çeyrek Asır’ sergisi Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı. Görsel sanatın kışkırtıcı ve çarpıcı etkisinin olabildiğince yansıtıldığı sergide iki sanatçının 25 yıllık emekleri görücüye çıktı. Toplumu sarsan olayları kurgusal düzlemde ele alıp, yerel ve küresel anlamda çağrışımlarla anlamlandıran sanatçıların eserlerinden oluşan sergi beğeni topladı. Hukuk Fakültesi mezunu Nuray Erden ile uzun yıllar özel bir şirkette teknik ressam olarak çalışan Görsev Bilkay’ın çeyrek asırlık sanat deneyiminin yansıtıldığı sergide sanatçıların ‘Raku,Çıplak Raku,Obvara,At Kılı,Saggar’ gibi isli pişirim tekniği ile  porselen paperclay tekniği kullanarak yaptığı seramik objeler yer alıyor. Sergi açılışında söz alan Nuray Erden, “Bazen zorlu ama her zaman çok keyifli yılları geride bırakmanın mutluluğu ve gururu içindeyiz. Başarmamızda katkısı olan ve yanımızda duran herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
 

DOĞANIN GÜZELLİKLERİNİ TUVALE AKTARDI
 

Konak Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı bir diğer sergi ise 1939 yılında Burdur’un Karamanlı ilçesinde doğan Halil Balcı’nın yöre türkülerinden etkilenerek yaptığı yağlı boya tablolardan oluşan ‘Yalnız Ağaç’ sergisi oldu. ‘Doğa Ressamı” olarak da tanınan Balcı’nın tablolarının yer aldığı sergi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde görücüye çıktı. Sergi açılışına sanatçıyı dostları yalnız bırakmadı. İlk sergisini 2007’de İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi galerisinde açan Balcı, resimlerinde daha çok doğal güzellikleri işlemesiyle biliniyor. Sergide sanatçının doğup büyüdüğü yer olan Burdur’un tabiat ve yöre bitkilerinden oluşan tablolar sergileniyor. Konak Belediyesi’nin ev sahipliği yaptı sergilerden ‘Çeyrek Asır’ Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde 9 Ocak’a kadar, ‘Yalnız Ağaç’ sergisi ise Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde 3 Ocak’a kadar ziyarete açık kalacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.