Konak CHP İlçe Başkanlığı'ndan Daltonlu Basın Açıklaması

Konak CHP İlçe Başkanlığı'ndan Daltonlu Basın Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Örgütü bugün Konak İş Bankası önünde bir eylem düzenleyerek AK Parti'nin dokunulmazlıkları kaldırmak veya Anayasa'yı değiştirmek gibi bir amaçları olmadığını ifade etti.

 

Basın açıklamasında 4 Dalton kıyafeti giymiş kişi damga vururken, daltonlu basın açıklamasını Konak CHP İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak okudu.

İşte o açıklama:

"Bu oyunu halkımızla paylaşmak ve aydınlatmak Cumhuriyet Halk Partisinin her zamanki gibi görevidir. AKP’nin yapmak istediği bir anayasa değişikliği değildir . Dokunulmazlıkların kaldırılması, sınırlandırılması hiç değildir.

Yapmaya çalışılan sadece bir algı operasyonudur. Yeni anayasanın Başbakan ve Bakanları ,bu güne ve yarınlara yönelik bir anayasa değişikliği olması gerekirdi Ancak bu Türkiye Büyük Millet Meclisinin yüzünü ağırtabilir. Burada Cumhurbaşkanına getirilen eleştirilen fikir ifade etmenin AKP savcıları tarafından hazırlanan fezlekelerin devreye sokulması ile yargıyla karşı karşıya kalınmaktadır.Asıl dokunulmazlıkları kaldırılması gereken Bakanların, Başbakanların olması gerekirken algı operasyonlarıyla Ali Cengiz oyunlarıyla kafalar karıştırılmaktadır.

AKP’nin seçim beyannamesinde olan diğer bir konu bir bütün olarak dokunulmazlıkların kaldırılmasıydı. Burada Bakan, Başbakan ve Bürokraların da dokunulmazlarının kaldırılması gerekirdi. Çünkü bu bürokratların içişleri bakanları ve başbakanın izni olmadan yargılanamamaktadırlar. İstedikleri şekilde bu bürokratları piyon olarak, maşa olarak kullanmaktır. Şimdiki anayasayla teröre bulaşmış her Milletvekilinin dokunulmazlıklarını yasa gerekmeden kaldırabilirler. Meclis’te sadece AKP oyları ile istedikleri milletvekilinin dokunulmazlıklarını kaldırmaya yetiyor. Bugün de yetiyordu dünde yetiyordu. İstedikleri milletvekillerini , sürekli gündemde tuttukları bir teröristin taziyesine giden milletvekilini, diledikleri anda dokunulmazlık dosyasını çekip mecliste dokunulmazlığını kaldırabilirlerdi. Bugüne kadar kaldırılmamış her dokunulmazlıktan, salt çoğunluğu olan AKP sorumludur. Bugüne kadar uygulamadıkları dokunulmazlıklar , AKP ‘ nin kendi politikaları gereği olduğunu belirtmek istiyoruz . Yani yine AKP ‘ nin sunduğu bir Ali Cengiz oyunu karşıkarşıyayız.

Bu yaklaşım ne ülke birlik ve bütünlüğüne ne de insani ve ahlaki değerlere fayda sağlar.

TBMM’nin çatısı altında yolsuzluklara bulaşmış yetim hakkı yemiş ve Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yolsuzluklardır. Öyle bir ülke haline geldik ki yolsuzluğa bulaşmış yolsuzluk uzmanı, hırsızlık uzmanı daltonlar gibi kendine Türkiye ‘yi mesken edineceklerini düşünüyoruz. Çünkü bu memlekette gerçek yolsuzluklara hırsızlara dokunulmuyor.

Maalesef 13 yıldır AKP iktidarı ülkede de dünyada da bu algıyı yaratmıştır. Sanki teröre karşıymış gibi yapılan bu dokunulmazlıkların göstermeleri aslında çözüm süreci adı altında teröre verdiği destekleri hendekleri silah deposu haline gelen il ve ilçelerimizi suçluluk psikolojisiyle yine bir Ali Cengiz oyunuyla algı operasyonu yaratmaktadırlar .Burdan halkımıza sesleniyoruz bugünkü yasayla teröre bulaşmış kim varsa anında dokunulmazlığı kaldırabilir.

CHP’nin parti programında seçim beyannamesinde dokunulmazlıkla ilgili ifadesi net tir.Kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıkların hepsinin kalkması gerektiğini ifade etmektedir.

Saygılarımla .

Mehmet Şakir Başak

CHP KONAK İLÇE BAŞKANI"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.