Konak Eğitim Diş Hastanesi taşınıyor!

Konak Eğitim Diş Hastanesi taşınıyor!

İzmirlilere yaklaşık 40 yıldır hizmet veren Konak Eğitim Diş Hastanesi taşınıyor..

Türk Sağlık Sen İzmir-1 Nolu Şb. Bşk. Ahmet DOĞRUYOL'un yaptığı basın açıklamasında şunlar söylendi: 

İzmirlilere yaklaşık 40 yıldır hizmet veren Konak Eğitim Diş Hastanesi taşınıyor..


    663 Sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile üç ayrı kuruma ayrılan Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerin ayrılması bir sıkıntı, birleşmesi de ayrı bir sıkıntı haline dönüşmüştür. Kurumların ayrılmasıyla yaşanan fiziki mekan sıkıntısını, maalesef kurumların birleşmesiyle yeniden yaşamaktayız.
    
İlimizde mevcut İl Sağlık Müdürlüğü binasının yargı kararıyla yaklaşık on yıl önce Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne devredilecek olmasıyla başlayan sıkıntıyla, Sağlık Müdürlüğünün Basmane semtinde bulunan eski Bağ Kur binasına taşınması gündeme gelmiş, daha sonra Fetöden alınan eski Şifa Hastanesine taşınılması söz konusu olmuş, hatta birkaç bölüm tadilat yapılarak taşınılmış, Hatay bölgesinde bulunan asgari hastaneye taşınılması gündeme gelmiş, alınan son kararla Konak Eğitim Diş Hastanesi’nin Basmane de bulunan eski Şifa Hastanesi’ne taşınması, İl Sağlık Müdürlüğü’nün ise Konak Eğitim Diş Hastanesi’ne taşınması gündeme gelmiştir.  
Yani Yıllardır İl Sağlık Müdürlüğümüze bir yer bulunamamıştır.
             
Türkiye’nin üçüncü büyük ili olan İzmir İl sağlık Müdürlüğüne bu güne dek bir binanın yapılmamış olması geçmişten bu güne görev yapan hem siyasilerin hem de bürokratların vebalidir. 


Maalesef  son alınan kararın da yani Konak Eğitim Diş Hastanesinin esk Şifa Hastanesine, İl Sağlık Müdürlüğünün de Diş Hastanesine taşınması kararı sağlıklı bir karar değildir.


Nedenlerine gelince;


Geçtiğimiz aylarda da, İl Sağlık Müdürlüğünün eski şifa hastanesine taşınacak olmasından dolayı bir takım tadilatlar yapılarak harcamalar yapılmıştır. Bu günlerde ise yeniden eski şifa hastanesinin diş hastanesi olması için hiçbir plan proje üretilmeden, onaylanmadan tadilat işlemlerine başlanmıştır. 


Pek çok İzmirlinin bildiği gibi, derme çatma binaların birleştirilmesiyle yapılan eski şifa hastanesinin depreme dayanıklılığı nedir? Statik ölçümleri yapılmış mıdır?


Normal bir özel hastane olarak hizmet veren 42 tane özel odası olan hastanenin önce İl Sağlık Müdürlüğü için bürolara, sonra diş hastanesine çevrilmesi, diş hastanesinin taşınması, taşınma esnasında yaşanacak olumsuzluklardan doğacak maliyet, diş hastanesinin il sağlık müdürlüğüne dönüştürülmesinin her biri milyonlarca liralık maliyet oluşturacaktır. Bu işlemler için İlk etapta yaklaşık 4-4.5 milyon TL’lik maliyet hesaplanmaktadır.
Hastanenin bulunduğu bölge açısından sıkıntılı olması da olumsuz bir etkendir.


Önerilerimiz;
Öncelikle İzmir İlimizin Sağlık hizmetlerini yöneten İl Sağlık Müdürlüğümüze yaraşır kendine ait yeni bir binanın yapılması. Bu süre içerisinde; Konak semtimizde bulunan eski doğum hastanesinin idari bina olarak kullanılmaya devam edilmesi, yeterli olmaması durumunda Basmane semtinde bulunan eski bağ kur binasının tadilat yapılarak idari bina olarak kullanılması. Kamu yararı açısından 42 adet özel odası olan eski şifa hastanesinin bir dal hastanesi olarak, örneğin bir doğum hastanesi olarak kullanılması hizmet açısından çok daha yararlı olacaktır.
    
Yaklaşık 35 yıldır İzmirlilere hizmet veren Konak Eğitim Diş Hastanesi’nin Basmane de bulunan eski Şifa Hastanesi’ne taşınması durumunda; Bu taşınma işlemlerinde harcanacak milyonlarca TL’lik kamu zararı oluşturacağı, Ege Bölgesine hizmet veren Eğitim Diş Hastanesinin Hastaların alışmışlığından ortaya çıkan hasta konforunun ortadan kalkmış olacak olması. Çalışan verimliliğinin düşecek olması. 


Biliniz ki; gereksiz harcanacak her kuruşta 80 milyon vatandaşımızın hakkı vardır. 


İzmir Milletvekilimiz olması münasebetiyle özellikle Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve İzmir milletvekillerimizden talebimizdir. İzmir’imize yaraşır bir İl Sağlık Müdürlüğü binası, depreme dayanıksız olan hastane binalarımız ve kötü koşullarda olan 112 Acil Yardım İstasyonu binalarımızın yenilenmesi. İzmir’imize hep birlikte sahip çıkalım.
Kamunun neresinde olursa olsun kamu zararı oluşturmayalım.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.