Konak Hareketi, 3 fidanı andı!

Konak Hareketi, 3 fidanı andı!

Konak Hareketi, İzmir'in Buca ilçesindeki 'Üç Fidan Anıtı' önünde, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı, 49 yıl önce idam edildikleri saatte andı. 

Sabahın erken saatlerinde 'Üç Fidan Anıtı' önünde bir anma töreni düzenleyen Konak Hareketi Lideri Coşkun Kalkanlı, burada yaptığı konuşmada, "Biz Denizlerin meşalesini taşıyoruz. Biz tam bağımsızlık ve gerçek demokrasiyi savunuyoruz. Devrimciliğimin olanca ateşiyle selamlıyorum" ifadelerini kullandı. 

ONLARIN VERDİĞİ MÜCADELEDEN DÖNMEYECEĞİZ

Konuşmasında tam bağımsızlık vurgusu yapan Kalkanlı, "Bugün burada Deniz Gezmiş ve yol arkadaşlarının verdiği  tam bağımsızlık mücadelesinin takipçisi olacağımızın altını çizmek için buradayız.  Bizler de aynı cesaretle hiç yılmadan tüm baskılara rağmen, ne olursa olsun mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Bugünde görüyoruz ki, Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan, Hüseyin İnan o günlerde söylediklerinde haklılarmış. Biz de Konak Hareketi olarak bu yolda kararlılıkla yürüyeceğimize söz veriyoruz. Onların verdiği mücadeleden asla dönmeyeceğiz. Işıklar içinde uyusunlar" dedi. 

coskun-kalkanli-(2).jpg

BİZİM DAVAMIZ HALA 23'ÜNDE 25'İNDE... 

CHP'li Kalkanlı, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Bugünü sömürü ve soygun düzeninin mümtaz bekçileri anamaz ve anlayamazlar. Bizim davamız hala 23'ünde 25'inde...  Siz iktidar koltuklarını işgal eden müsvetteler. Sizler anlayamazsınız. Bizler her Mayısta üşüyoruz. Ölüm bile 6 Mayıslarda üşüyor. Oysa ki onlar, güneşten ışık yontanlardı. Hoyrat gülüşleri vardı, gittiler akşam olmadan. Sizler onları öldüremediniz. Üç fidan filiz verdi o günden sonra doğmuş Denizleri, Yusufları, Hüseyinleri sayamazsınız. Yürünecek yol bellidir. Köprüden önceki son çıkış geçilmiştir. Denizlere sözümüz devrim olacaktır. Kahrolsun emperyalizm ve onun uşakları..."

coskun-kalkanli-(1).jpg

BİZLER DENİZLERİ MİRASIYIZ

"12 Martçılarla aynı hedefe hizmet eden iktidar müsvettelerine sesleniyorum" diyen Konak Hareketi Lideri Kalkanlı, "Bizler Denizlerin mirasıyız. Az değiliz biz. Bizler Yunus'uz, biz Köroğlu'yuz, biz Mustafa Kemaliz, biz Nazım Hikmet, Yılmaz Güney'iz biz, Taylan Özgür'üz, biz Uğur Mumcu'yuz... Biz bağımsızlık uğruna Dumlupınar'da, Sakarya'da, Çanakkale'de, devrim uğruna idam sehpalarında Nurhak'ta, Kızıldere'de, özgürlük ve eşitlik uğruna 12 Mart ve 12 Eylül askeri cuntanın işkence merkezi zindanlarında, laiklik uğruna Menemen'de, Sivas'ta ölenleriz. Biz Anadolu'nun geleceğinin sahibiyiz" diye konuştu. 

coskun-kalkanli-(4).jpg

BİZ DENİZLERİN MEŞALESİNİ TAŞIYORUZ

Kalkanlı, konuşmasını şu şekilde noktaladı; "Biz denizlerin mirasıyız. Ya siz kimsiniz... Kiminlesiniz... Kimdensiniz... Unutmadık... 12 Mart günlerinde, özgürlüklerin askıda olduğu günlerde parlamentoda parmaklarıyla üç yapıp , Denizlerin idamına onay verenlerin, Adnan Menderes'in, Hasan Polatkan'ın ve Fatih Rüştü Zorlu'nun intikamını almaya kalkanları unutmadık. Biz Denizlerin meşalesini taşıyoruz. Biz tam bağımsızlık ve gerçek demokrasiyi savunuyoruz. Devrimciliğimin olanca ateşiyle selamlıyorum. Yaşasın Türkiye halkının bağımsızlığı yaşasın. Marksizm - Leninizm'in yüce ilkeleri, yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi, kahrolsun emperyalizm."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.