Konak Hareketi Lideri'nden 23 Nisan Mesajı

Konak Hareketi Lideri'nden 23 Nisan Mesajı

  Konak Hareketi Lideri Coşkun Kalkanlı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

23 Nisan 1920 tarihinde TBMM'nin açılışı nedeniyle bayram olarak kutlanmaya başlanan 23 Nisan, aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildi.  Konak Hareketi Lideri Coşkun Kalkanlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj  yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan'ı ülkemiz ve dünya çocuklarına hediye etmesinin çok anlamlı olduğunu belirten Konak Hareketi Lideri Coşkun Kalkanlı, "23 Nisan 1920 halkı temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür. Cumhuriyetimizin yapı taşı olan TBMM, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük özveri ve emekle kurulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk,  1929 tarihinde bu kutlu günü tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. TBMM’yi kurarak "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" diyen Atatürk, Cumhuriyet’i de bizlere emanet etmiştir. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği TBMM’yi ilelebet ayakta tutacağımıza söz veriyoruz" dedi. 

basliksiz-1-217.jpg

ATATÜRK'ÜN KURDUĞU PARTİYİZ

CHP'li Kalkanlı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kimse unutmamalıdır ki; Atatürk’ün kurduğu CHP, Cumhuriyetin ve meclisimizin  yaşatılması, Atatürk ilke ve inkılaplarının nesilden nesile aktarılması için mücadele etmekten asla vazgeçmeyecektir. CHP olarak yakın bir gelecekte, iktidarın yolunda olan partimiz ve neferleri olarak  bizler önemli sorumluluklar üstleneceğiz.  Ülke yönetiminde söz sahibi olacak yarınlarımız çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek, omuzlarımıza tarihi bir sorumluluk yüklemektedir. Yarının doktorları, öğretmenleri, askerleri, bilim insanları olacak çocuklarımızı, yeteneklerine ve ilgi alanlarına uygun yönlendirebilmek, sadece onların değil, bizlerin geleceği için de çok önemlidir. Çocuklarımıza ışık tutacak eğitim ve öğretimi layıkıyla verebilmek, belki bizler için küçük ama yarınlarımız adına büyük bir adım olacaktır."

ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMINI KUTLUYORUM

Kalkanlı, "Bu ülkeyi ve TBMM’ni bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, rahmet ve minnetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle geleceğimiz olan tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.Ulusumuza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı  kutlamak için nice 101 yıllar diliyorum. Bu vesile ile Atatürk olmak üzere canı pahasına vatanımıza hizmet etmiş olan bütün şehitlerimize ve vatan evlatlarına minnet ve şükran sunuyorum" diyerek sözlerini noktaladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.