Konak Hayvan Sağlığı Merkezi sokak canlarının yuvası oldu

Konak Hayvan Sağlığı Merkezi sokak canlarının yuvası oldu

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Hayvan Sağlığı Merkezi’nde, sokaktaki can dostların bakım ve tedavileri eksiksiz devam ediyor.

MEDYA EGE - Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi, sokak hayvanlarına hizmet veriyor. Kentin dört bir yanından gelen ihbarları değerlendiren merkez, sene başından bu yana 2 binden fazla yakın kedi ve köpeği konuk etti.

298290d02c647c10648871d3737609d1.webp

Konak Belediyesi’nin uzman veteriner hekimleri tarafından bakım ve tedavileri gerçekleştirilen can dostlara gerekli aşılama ve operasyonları özenle yapıldı. İki 500’e yakın can dostun parazit aşıları ile hem sokak hayvanları hem de toplum sağlığı için büyük önem taşıyan kuduz aşıları yapıldı. Öte yandan bine yakın kedi ve köpeğe de daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarını sağlayacak kısırlaştırma operasyonu yapıldı.

img-20201211-wa0020jpg-13-12-2020-11-32-04.jpg

Konak Belediyesi’nin ödüllü projesi Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezinde belediye tarafından açıklanan verilere göre, geçtiğimiz yıl yaklaşık 8 bin sokak hayvanının tedavi, bakım, kısırlaştırma ve aşılama işlemleri gerçekleştirildi. Merkezde, bir yıl içinde 4 bin 500 kısırlaştırma işlemi yapılırken 6 bin üzerinde sokak hayvanının da kuduz aşıları yapıldı.

Engelli Kedi ve Rehabilitasyon Merkezinde, engelli kedilerin sahiplendirme işlemleri de yapılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.