Konak ’ın Bilgin Çocuklarına Eğlenceli Armağan

Konak ’ın Bilgin Çocuklarına Eğlenceli Armağan

Geleceğin bilim insanlarının ancak yaratıcı eğitimle yetişebileceği fikrinden yola çıkan Konak Belediyesi, ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine hayal kurarak yaratıcı düşünmelerini sağlayacak ücretsiz deney seti armağan etmeye başladı.

Geleceğin bilim insanlarının ancak yaratıcı eğitimle yetişebileceği fikrinden yola çıkan Konak Belediyesi, ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine hayal kurarak yaratıcı düşünmelerini sağlayacak ücretsiz deney seti armağan etmeye başladı.

İçlerinde çocukların birbirinden farklı deneyleri yapabilmelerine olanak tanıyan araçların bulunduğu deney setlerinin dağıtımına ilk olarak Güzelyalı Semti’ndeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ndan başlandı. Okul Müdürü Ömer Erdoğan ve öğretmenler tarafından karşılanan Pekdaş, okulun konferans salonunda öğrencilerle buluştu. Salonu dolduran öğrencilerden hayaller kurarak, güzel işler yapmalarını isteyen Başkan Pekdaş, “Sizin iyi eğitim anlamız bizim için çok önemli. Çünkü sizlerin iyi yetişmesi demek, Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olması demektir. Sizin bilimle, sanatla, sporla uğraşmanız ülkemizin kalkınmasını sağlayan en büyük itici güç. Bu nedenle sizlere küçücük katkılarda bulunmak, bilimle ilgilenmenizi sağlamak için bu deney setlerini hazırladık. Basit deneyler yapın, hayal kurmayı öğrenin. Hedefimiz sizin hayal kurmanızı, bilimle ilgilenmenizi sağlamak. Türkiye’nin bilim insanlarına ihtiyacı var. Resim çizemiyorsanız makine çizemezsiniz. Bizim makine çizen, makine yapan, hayal kuran gençlere ihtiyacımız var. Bizim sizlere ihtiyacımız var” dedi. Konuşmasının ardından eğlenceli deney setlerini bizzat kendisi dağıtan Başkan Pekdaş’a öğrenciler de teşekkürlerini çiçek armağan ederek gösterdi.

bcd01141-4e71-4f5d-8a8a-ccb0b38f0b40

TÜRKİYE’NİN BİLİM İNSANINA İHTİYACI VAR

Deney Seti dağıtımlarının ikinci adresi Küçükyalı Semti’ndeki Namık Kemal İlkokulu oldu. Burada da öğrenciler armağanlarını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın elinden aldı. Okula girişi sırasında Okul Müdürü Ayla Kayalar ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Pekdaş, yaptığı konuşmada öğrencilere, “Okuldan diploma almak yetmez. Bilim insanı olarak kendinizi yetiştiriniz. Hayal kurmayı öğrenin. Ülkemizin bilim insanlarına ihtiyacı var” diyerek tavsiyelerde bulundu. Daha sonra sınıfları gezen Başkan Pekdaş, hem öğrencilere armağanlarını verdi hem de onlarla bol bol sohbet etti. Öğrencilerden gelen soruları içtenlikle yanıtlayan Pekdaş, bir kız öğrencinin imza talebini de geri çevirmedi. Öğrencilere bol bol kitap okuyup, spor yapmalarını öğütleyen Başkan Pekdaş, ziyaret sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

OYNA, UYGULA, ÖĞREN

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce başlatılan ve 4. sınıfları kapsayan ilçe sınırları içindeki 33 ilköğretim okulundaki 4 bin 350 öğrenciye deney yaparak öğrenecekleri eğitim setleri armağan edildi. Deney seti ile öğrencilerin eğitim hayatlarının henüz başlarında hayal kurmaları hedefleniyor. Ücretsiz dağıtılan eğlenceli set içindeki araçları kullanan çocuklar, havanın hacmini ölçme, rüzgarın yönünü tespit etme, hava sıcaklığını ölçme, suyun kaldırma kuvvetini görme, kirli suyun temizlenmesi, taşın hacmini bulma ve çiçek ve böcekleri inceleme gibi bir çok konu hakkında bilgiye ulaşabiliyor. Açıklamalı bir kitapçığın da yer aldığı deney seti sayesinde çocuklar hem oyun oynuyor hem de uygulamalarla öğreniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.