Konak İş Eğitim Merkezi Projesi işsizliğe çare oluyor

Konak İş Eğitim Merkezi Projesi işsizliğe çare oluyor

Konak Belediyesi'nin istihdama katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Konak İş Eğitim Merkezi Projesi, işsizlikle mücadelede önemli rol oynuyor.

MEDYA EGE - “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” kapsamında yaklaşık 10 milyon TL hibeyle yola çıkan Konak İş Eğitim Merkezi Projesi, paydaşların da ortak kararıyla CNC programcılığı ve kullanımı konusunda mesleki eğitim hedefliyor.

whatsapp-gorsel-2024-01-05-saat-182939-aadd23d7jpg-08-01-2024-10-39-08-1.jpg

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve NORM Holding ortaklığında yürütülen proje kapsamında ne eğitimde ne istihdamda yer alan 18-29 yaş aralığındaki gençler yaklaşık 800 saat eğitim görüyor.

Eğitimlerin sonunda gençler mesleki yeterlilik belgesi alıyor. Eğitimi tamamlayarak ustalık belgelerini alan gençler başta Norm Holding bünyesindeki firmalar olmak üzere sanayi alanında hizmet üreten firmalarda staj yapabildiği gibi buralarda iş imkanlarını değerlendiriliyor.

Sürdürülebilir özelliğiyle de öne çıkan Konak İş Eğitim Merkezi Projesi, CNC programcılığı ve kullanımının yanı sıra ilerleyen süreçte tekstil alanında da hizmet veriyor. Konak Belediyesi’nin başvurusuyla ikinci bir hibe programına hazır giyim üzerine yazılan ve hibe almaya hak kazanan projede de Konak İş Eğitim Merkezi yeni projelerle büyümeye devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.