Konak Kent Konseyi 17 Ağustos’u Unutmadı!

Konak Kent Konseyi 17 Ağustos’u Unutmadı!

Konak Kent Konseyi 17 Ağustos depreminin yıldönümünde bir dizi etkinlik düzenledi.

Konak Belediyesi, TMMOB, AFAD, Konak Konseyi, KIZILAY, İZAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi desteği ile Alsancak vapur İskelesi önünde depreme duyarlılık  günleri düzenledi. Vatandaşlar deprem konusunda bilgilendirilirken aynı zamanda Karşıyaka Belediyesinin “Deprem Simülatör Tırı”ndan olası bir deprem anına nasıl davranmaları gerektiğini öğrendi. İnşaat Mühendisleri Odası ve Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu ÜyesiErtan Parlar “ Ülkemiz can ve mal kayıplarına yol açan doğal afetlerle sık sık karşılaşmaktadır.

Topraklarımızın %66’sı 1.inci ve 2.inci derece deprem bölgesinde bulunmaktadır. Nüfusumuzun % 43’ü 1.derece % 30’u 2. Derece deprem bölgesinde yaşamaktadır.   Büyük bir deprem olma olasılığı her zaman vardır. Nerede ise her gün ülkemizin bir yerinde bir deprem yaşıyoruz.  Buna karşın planların gereklilikleri yerine getirilmiyor. Yapı üretimi,  ülke ve halkın ihtiyaçları gözetilerek değil, konut inşasını ekonominin anahtarı olarak gören bir anlayışla, rant yaratmaya yönelik olarak yapılıyor” dedi. 

 

Ertan Parlar, “Bilimin tekniğin insan yaşamının dikkate alındığı bir kentleşme ve yapılaşma yerine, kişi ve grupların çıkarlarına dayalı bir yapılaşma anlayışı kentlerimizi yaşanmaz hale getiriyor. Ormanlar, ağaçlar, yeşil alanlar, su havzaları park ve bahçeler yok edilerek kentlerde boş alan bırakılmıyor” diyerek, ülkenin karar vericilerinin güvenli yapı ve yaşanabilir bir çevrenin yaratılmasında ön alması gerektiğini söyledi.


Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu ise kentin paydaşları olarak düzenledikleribu etkinliğin önemi olduğunu belirterek“ Konak Belediyesi, TMMOB  ve Konak Konseyi olarak Alsancak vapur İskelesi önünde depreme duyarlılık  günlerinde AFAD, KIZILAY, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Karşıyaka Belediyesi İZAD’ın katılımlarıyla açtıkları stant ve deprem simülasyonu ile İzmirli hemşehrilerimize deprem öldürmez bina öldürür dedik. Deprem olacak mı sorusunu sormak yerine Deprem olacak gerçeğini kabul edip,büyüklüğü neolursa olsun muhtemel bir depreme hazırlıklı bir toplum yaratmak  zorunda olduğumuzu anlattık. Anlatmaya devam edeceğimizi  paylaştık” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.