Konak Meclisi toplandı: Engelli bireylere önemli destek

Konak Meclisi toplandı: Engelli bireylere önemli destek

Konak Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısında önemli kararlar oybirliği ile kabul edildi.

MEDYA EGE - Konak Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Mahmut Esat Bozkurt yönetiminde gerçekleşen oturumda önemli kararlar alınırken başkanlık ve meclis üyelerinden gelen önergeler oybirliği ile meclisten geçirildi.

36.jpg

Oturumun ana gündemi, Konak Belediyesi’nin vergi borçlarına karşılık mülkiyeti kendisine ait olan ve kamusal kullanımdaki 4 parselin Maliye'ye devri ile ilgili komisyonların raporları oldu. Geçtiğimiz aylarda meclis gündemine gelen önerge Hukuk ile Plan ve Bütçe komisyonlarından oy birliği ile geçti.

Komisyonların açıklanan raporuna göre Kültür Mahallesi’nde Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün bir kısmının üzerine kurulu bulunduğu parsel, Güney Mahallesi’nde yer alan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastanenin yanında bulunan karakol alanı ile aynı mahallede yer alan Barbaros Hayrettin İlkokulu’nun bulunduğu parsel Maliye Hazinesi’ne adına satışı kabul edildi.

37.jpg

Mecliste kabul edilen komisyon önergeleri arasında ise, engelli çocuğu olan ailelere psikolojik destek vermek amacıyla çalışmalar yapılması, enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda çalışmalar yapılması, sokak hayvanlarının korunması, barınması ve beslenmesi ile ilgili farkındalık çalışmaları yapılması, madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında 14-18 yaş arası gençlerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılımın sağlanması yer aldı.

Öte yandan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) ile İzmir Kadın Kuruluşları Birliği protokol imzalaması için yetki de verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.