Konak Meclisinde ‘Arsa Satışı’ Tartışması.

Konak Meclisinde ‘Arsa Satışı’ Tartışması.

Konak Belediyesine ait 42 metrekarelik arsa hissesinin satılması tartışma yarattı. Arsanın satışının meclise sunulması üzerine Ak Parti grup başkanı Ömür Şanlı ‘burada birilerine peşkeş mi çekiliyor bilmiyoruz’ diyerek satışa ret oyu verdiklerini açıkladı

2222Konak Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu belediye başkanı Sema Pekdaş başkanlığında gerçekleşti.

Konak’ın Süleymaniye mahallesinde belediyeye ait 42 metrekarelik arsanın hisse satışına yönelik önerge tartışmalara neden oldu. Ak Parti grup sözcüsü Ömür Şanlı, “Buradaki arşların satışıyla ilgili birilerine peşkeş mi çekiliyor bilmiyoruz. Bu arsaların satışının nasıl gerçekleştiğini denetleyecek bir komisyon kuralım” önerisi getirdi.

YANLIŞ VARSA ÇIKIN İSPATLAYIN

Ömür Şanlı’nın sözlerinin ardından söz hakkı alan CHP grup başkan vekili Ahmet Karadağ, “Bu arsalar ayrı ayrı parsellerde bulunan küçük arsalar. Eğer bunların satışında bir yanlış varsa çıkın ispatlayın. Şu arsanın fiyatı şu kadardır, siz şu kadar sattınız deyin. Kimseyi boş yere suçlamayın. Ben Şanlı’nın peşkeş sözünü geri almasını istiyorum” dedi.

CHP’LİLERDEN HASSASİYET BEKLİYORUZ

Ak Partili meclis üyesi Mustafa Töre ise “Hukuk komisyonunda görüşüldü. Maksat belediyeye kazanç sağlamak ama bunu yaparken şaibeli işlerden uzak durmak lazım. Mahkeme yoluyla çözülürse çok uzayacak, masraf çıkacak. Burada maksat üzüm yemek. Başkanımız usule ilişkin bir ifade kullandı. CHP’lilerin de hassas olmasını bekliyoruz” diyerek tartışmaya katıldı. Töre’nin “CHP’lilerden hassasiyet bekliyoruz” sözü CHP’li meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

İŞLEMLER ALENİ VE HESAP VERİLER ŞEKİLDE YÜRÜYOR

Belediye başkanı Sema Pekdaş ise aldıkları her kararı hukuk çerçevesine uygun her çalışmanın denetlendiğini belirtti. Başkan Pekdaş, “ Planlama ile ilgili ilkeler belli. Seçilen meclis üyeleri, başkan ve  bürokratlar bu ilkelere göre kararlar alıyor.  Kamu görevini çeşitli yetkilerle yapıyoruz. İş yapma, sorun çözme yetkilerimiz kanunla belirlenmiş. İdarenin her türlü iş ve işlevi yargı denetimine açık. Kentin anayasasıdır planlar. Belediyenin kendi mülkleri var. .Bu arsaların mahkeme kararıyla satılmaması, sürecin uzamaması, masraflı olmaması için meclis kararıyla satalım dedik.  Git dava aç nasıl satılırsa satılsın demek için gelmedik buraya. Biz sorunları çözmeye geldik. Komisyonumuz denetleme yapıyor. Bu denetleme sonrası kamu menfaatine göre yol izleyeceğiz. Bizim hakkımızda dedikodu çıkarılmış hiç umurumuzda değil. Arkadaşlarımız hassasiyetle sorun çözmeye çalışıyor. İşlemler aleni bir şekilde hesap verilebilir bir şekilde yürüyor. Burada bir takım şaibeler yaratmak doğru değil. Komisyon da oy birliğiyle satışına karar vermiş. 40 metrekarelik yer küçük olduğu için kat karşılığı yerine diğer hissedara satışını uygun bulduk” dedi.

 

HİSSE SATIŞI MI, KAT KARŞILIĞI MI TARTIŞMASI

Tartışmayı farklı bir boyuta taşıyan Ak Partili meclis üyesi Tevfik Erdoğan neden büyük arsalarda kat karşılığı yerine hisse satışı yapıldığını sordu. Erdoğan şunları dile getirdi, “Hissedarı olduğumuz arsalara yönelik talep üzerine diğer hissedara satılması. İlke kararı almıştık. Bu hissedarlardan küçük arsaların satışının daha faydalı olacağını ve belediyeye gelir kaynağı sağlayacağını söyledik. Küçük yerlerin hisse satışı doğru ama neden büyük yerlerde de hisse satışı gerçekleşiyor da kat karşılığı verilmiyor. Ben hukuk komisyonunun önceki dönem

Erdoğan’ın konuşması üzerine söz alan Hukuk komisyonu başkanı Vedat Uğur, “Hissemiz kat karşılığına sığmıyor. Kat karşılığı vermemiz mümkün değil” dedi.

BELEDİYEDEN ÖZELLEŞTİRMEYE CAMİ ÖNERİSİ

 

Geçtiğimiz aylarda mecliste yoğun mesai harcanan, AK Parti’nin öneride bulunduğu tören camii yapımı için başlayan tartışma meclis tarafından reddedilmişti. Sürecin ardından meclis gündemine Özelleştirme İdaresi tarafından kapatılan İl Özel İdaresi’ne ait Mersinli Mahallesi’nde 8 bin metrekarelik alanın park ve yol alanı olarak belirlenmesi, üzerine Danıştay tarafından bozulan alanın cami ve ibadet alanı olması için tavsiye kararı gündeme geldi.

 

BAŞKANIMIN İÇİNDEN CAMİ YAPMAK GELMİŞ…

 AK Parti’nin cami önerisinin reddedilmesine gönderme yapan AK Partili Şanlı,” Siz bizim buraya hayır dememizi istiyorsunuz ama biz hayır demeyeceğiz.  Başkanımın içinden gelmiş cami yapmak istiyor bırakalım yapmış” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.