Konak'ın "Melek"i

Konak'ın "Melek"i

Arif Çayan yazdı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı İzmir’deki belediye başkanlıklarına AK Parti’den aday olanların tanıtım toplantısı, kelimenin tam anlamıyla coşku içinde geçti.

İzmirliler, Erdoğan’ı ne kadar özlediklerini, yağışa, soğuğa rağmen Halkapınar Kapalı Spor Salonu’na akın ederek gösterdiler. Erdoğan’da İzmirlileri ne kadar özlediğini konuşmasında hep dile getirdi.

AK Parti’nin adayları ilçelerinin alfabetik sıralamasına göre platforma bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çağrıldı ve aday görevi verildi.

Her bir aday, aday gösterildiği alanda başarıyı yakalamak ve AK Parti’nin İzmir’deki oylarını attırmak için çalışmaya işte o anda başladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da, partisinin genel başkanı olarak o talimatı verdi.  

Adaylar içinde birisi var ki, İzmir’in kalbi denilen ilçeye Konak’a aday gösterildi. AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Melek Eroğlu.

İlk, orta ve lise eğitimini Samsun'da, üniversite öğretimini Trabzon'da tamamladı. 1990 yılında İzmir'e yerleşti. 2011'de AK Parti il yönetiminde görev aldı. Daha sonra seçim koordinasyon merkezi program sorumlusu olarak görev yaptı. 7 yıllık yönetim kurulu üyeliği boyunca il başkan yardımcılığı ve ilçe bölge başkanlıkları görevlerini sürdürdü̈. Çeşitli mimari projeler ve inşaat yapıyor. Aynı zamanda kent mobilyaları tasarımı ve üretimi ile uğraşıyor. Evli ve 2 çocuk annesi.

Eroğlu, sahneye çıkmadan önce ekranlara bu kısa öz geçmişi yansıtıldı.

Konak, seçmen olarak AK Parti için, geçtiğimiz seçim sonuçlarına göre zor bir ilçe. Zor ilçe için akıllı bir aday seçimi yapmak daha da zor. Ama zoru başardılar. Melek Eroğlu, kadın olması, iş kadını olması, başının açık olması,  eğitim seviyesi, anne olması ve mütevazı kişiliğiyle bu adaylık görevine getirildi.

Melek Eroğlu, Konak İlçesi’nin iş merkezi olan Alsancak, Çankaya, Basmane, Kemeraltı gibi yerlerinde çok rahat karşılık bulacak, dinlenecek ve konuşulacak birisi.

Konak İlçesi’nde yaşayan insanlar, kültürel yapılarından dolayı kadınlara karşı özel bir değer veriyor. Kadınları korumak, kadınları kollamak, kadınları dinlemek ve kadınları seçmek gibi.

Melek Eroğlu da, bu anlamda Konak’ta yaşayan insanların değer verebileceği bir belediye başkan adayı.

Kalıplamış seçmen oyları karşısında, kalıbını her zaman değiştirebilen seçmenlerin oylarının daha çok olduğu tezi, siyasi uzmanların seçim değerlendirmesidir.

Eroğlu’nun kalıplarını değiştirme kapasitesine sahip seçmen üzerindeki çalışması,  seçim sonuçlarını da çok ama çok etkileyecektir.

Yani 31 Mart’ta Konak’ın Melek’i olabilir!

Son karar kalıbını değiştirebilen seçmenin!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum