Konaklı, Deve Güreşleri Festivali’ne ev sahipliği yaptı

Konaklı, Deve Güreşleri Festivali’ne ev sahipliği yaptı

Güreşlere Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, belediye başkan yardımcıları Özay Kaptan ve Feridun Azeroğlu ve belediye meclisi üyeleri katıldı.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 130 pehlivan devenin sahaya indiği güreşler için Ödemiş’in yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçiler alanı doldurdu. Güreş alanı çevresinde oluşturulan teraslara konulan traktör römorklarında ve kamyonet kasalarında vatandaşlar hem güreşleri izledi hem de Pazar gününü piknikle değerlendirdi. 

odemis-deve-guresleri-(9).jpg

24.’sü gerçekleşen Ödemiş Konaklı Geleneksel Deve Güreşleri Festivali’nde sahada sergilenen mücadele alkış aldı. Zaman zaman heyecanlı anlara da sahne olan güreşlerde Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ödemiş Belediye Başkanlığı ve Beydağ Belediye Başkanlığı adına düzenlenen güreşlerde dereceye giren develerin sahiplerine kupalarını verdi. 

odemis-deve-guresleri-(5).jpg

Geleneksel sporlara destek vurgusu

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in belleğinde yeri olan geleneksel spor dallarını yaşatmak ve yarınlara aktarmak üzere desteklerinin devam edeceğini belirterek, şenlik havasında geçen deve güreşlerine halkın gösterdiği ilginin oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Güreşler kadar develerin ilginç isimleri de ilgi topladı. Akşam saatlerine dek süren Ödemiş Konaklı Deve Güreşlerinin ardından dereceye giren develerin sahiplerine kupaları verildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.