KONAK’TA BAŞKAN BATUR VAR, KADININ GÜCÜ VAR!

KONAK’TA BAŞKAN BATUR VAR, KADININ GÜCÜ VAR!

Arif Çayan yazdı...

Yerel yönetimlerin hizmet kadar önemli bir görevi de, yerelindeki insanların geçinmeleri, eğitilmeleri ve bir meslek sahibi olmaları için proje üretmek, kaynak yaratmak.

Hele ki, bu proje kadın üzerine ise bunun değeri normalinin beş, on katı daha fazla demektir.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’da, Konak’ta kadınların istihdamı için çok büyük çaba sarf eden belediye başkanlarından birisi.

konakli-kadinlara-is-garantili-kurs-(2).jpeg

İzmir İş Kadınları Derneği’yle bir araya kadınlar için proje üretmek üzere gelen Başkan Batur,  maddi ve manevi desteği vereceğini belirterek projeyi gelişimine büyük destek verdi.

‘İzmir Birlikte Tasarım ve Üretim Merkezi’ projesini birlikte hayata geçirip,  Konak’ta yaşayan kadınlar için istihdam garantili bir eğitim projesini hayat geçirdi.

Üstelik bu proje için İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden 71 bin 415 TL hibe olarak maddi kaynak da sağlandı.

Konak İlçesi sınırları içinde yaşayan kadınlar, bu projeye dahil olup, bu tasarım ve üretim merkezine gelip, hem bir iş alanında bir şeyler öğrenecekler, hem de kendilerini burada geliştirecekler.

konakli-kadinlara-is-garantili-kurs-(6)-001.jpeg

Kurum, yerel yönetim ve sivil inisiyatifin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu projenin Konak’ta olması, Konaklı kadınlara olmasındaki en büyük pay da şüphesiz ki Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un.

Başkanı olduğu ilçenin kadınlarının, hem eğitim olarak, hem ekonomik olarak daha güçlü olmasının hem ilçenin ekonomisine, hem de ilçenin sosyal kültürel yapısına çok büyük katkılarını olacağını bilen Başkan Batur, insana ve özellikle kadının istihdam edilmesi, ekonomiye kazandırılması noktasındaki bu taraflılığını alkışlamak gerekiyor.

baskan-abdul-batur,-“ozellikle-kadinlarimizin-is-dunyasinda-ve-diger-ekonomik-sikintilarinin-asilmasi-noktasinda-yapilacak-her-turlu-calismaya-haziriz-(2).jpeg

Güçlü kadın, güçlü ilçe, güçlü başkan demektir!

Başkan Batur’da ilçeyi yönetmekte gücünü, güçlü kadınlardan yana kullanıyor.

Doğru da yapıyor!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.