Konak'ta çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor

Konak'ta çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor

Konak’ta Yaz Okulu bir başka

Konak Belediyesi’nin düzenlediği yaz okulları, belediyenin Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi, Dario Moreno Sanat Merkezi ile Hatay, Zeytinlik, Gültepe, Aziziye ve Kadriye semt merkezilerinde, 1 Temmuz’da başladı. Sekiz merkezde, hafta içi pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri, her gün üç saat süren kurslara, 7-12 yaş grubundan toplam 600 çocuk katılıyor. Yaz okulunda “Eğlenceli Matematik”, “Eğlenceli Bilim”, “Astronomi-Uzay”, “Felsefe”, “Bu Nasıl Çalışır?”, “Benim Filmim”, “Mahalli Oyunlar” ile “Dans-Ritim” derslerine katılan çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor.

img-20190714-wa0010.jpg

“Hizmeti belediyenin sunması çok önemli”

Yaz okulunun Güzelyalı Kursları Koordinatörü, Psikolojik Danışman Ebru Arıbaşak, çocukların yaz okulunda yaparak, yaşayarak, eğlenerek öğrendiklerini ve sorgulama yetenekleri ile merak duygularının geliştirildiği belirterek, “Onların zamanları çok keyifli geçiyor. Ailelerin para ödeyerek, özel yerlerden aldığı böylesi bir hizmeti belediyenin sunuyor olması da çok önemli. Bu tür organizasyonların yaygınlaşmasını diliyorum” dedi. Arıbaşak, çocukların yaz okulunda ilgi ve yeteneklerini keşfettiklerine de dikkat çekti.

img-20190714-wa0006.jpg

“Eğitiyor ama ders gibi değil”

Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki derslere katılan 10 yaşındaki Bora Kayar yaz okulundan memnun. Bora, “Burası çok güzel. Hem eğitiyor hem de hiç ders gibi değil; çok eğlenceli” diye konuştu.

“Herkese tavsiye ediyorum”

10 yaşındaki Duru Özçelikyıldız da “Arkadaşlarımla oyun oynayarak güzel vakit geçiyoruz ve birçok şey öğreniyoruz. Burası çok güzel bir yer. Herkese tavsiye ediyorum” dedi. 

“Beni geliştirdiğini düşünüyorum”

12 yaşındaki Öykü Erbalaban ise “Bu kurslar yaratıcı fikirler de veriyor, bilimsel açılar da sunuyor. Hem fiziksel hem de duygusal açıdan beni geliştirdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Okul olmasaydı evde oturuyor olurdum”

10 yaşındaki Mert Aşiran, “Okul olmasaydı evde sıkıcı sıkıcı oturuyor olurdum. Onun yerine şimdi burada ders çalışıyorum. Yaz okulunun çok faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi. 

“Burada çok mutluyum”

8 yaşındaki Aras Aşiran’ın görüşü ise şöyle: “Gezegenleri öğrendik. Dublör ne demek, onu öğrendim. Çok eğlenceli bir yer. Ben burada çok mutluyum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.