Konak'ta 'evde sağlık hizmeti' devam ediyor

Konak'ta 'evde sağlık hizmeti' devam ediyor

Vatandaşın ayağına gidiliyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışan Konak Belediyesi’nin Nisan ayında hayata geçirdiği, ‘Evde Sağlık Hizmeti’ başarıyla devam ediyor. Doktor ve sağlık personelinden oluşan ekipler, kronik rahatsızlığı bulunan ve hastaneye gidecek durumu olmayan hastaların evlerine giderek basit sağlık hizmetini ücretsiz veriyor.

VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİLİYOR

Sağlık servisini vatandaşın ayağına getiren hizmetten yararlanan hastalar arasında çağımızın amansız hastalığı Alzheimer ile mücadele eden ileri yaşlardaki vatandaşlar da yer alıyor. Hafıza kaybı, günlük işleri yapmada zorlanma ve davranış değişikliklerine sebep olan ilerleyici bir hastalık olan Alzheimer nedeniyle, özenli ve sürekli bir bakıma ihtiyaç duyan hastalar evlerinde ziyaret ediliyor. Kişiye özel bir bakım sağlayan hizmet sayesinde evden çıkamaz durumdaki hastaların bakımları kendilerini huzurlu hissettikleri ortamda veriliyor. Evde sunulan hizmet hastaların yaşam kalitesini de yükseltiyor.

BİR GÜN ÖNCEDEN RANDEVU

Konak Belediyesi’nin Evde Bakım Hizmeti’nden yararlanmak isteyen hasta veya hasta yakınlarının en az bir gün önceden Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 484 22 91 numaralı telefonunu arayarak randevu alması gerekiyor. Doktor ve sağlık personellerinden oluşan ekip, hastaneye gidemeyecek durumda olan hastaların evine giderek bu hizmeti sunuyor. Yatak yarası bakımı, ameliyat pansumanı, dikiş alma, sonda takma-çıkarma, şeker ve tansiyon ölçümü gibi basit tıbbi müdahalelerin uygulandığı hizmet için hiçbir ücret alınmıyor.

HASTA NAKİL AMBULANSI

Konak Belediyesi hastaneye gitmekte zorluk yaşayan hastalar için de hasta nakil ambulansı hizmeti sunuyor. Konak sınırları içinde ikamet eden hastalar mesai saatleri içerisinde hastanelere hasta nakil ambulansı ile rahatlıkla gidebiliyor. Tamamen ücretsiz verilen hizmet sayesinde hastaneye götürülen hastalar, tedavi sonrasında da tekrar evine bırakılıyor. Hizmetten faydalanmak için en az 24 saat öncesinden Konak Belediyesi’nin Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne başvuru yapmaları ve gerekli başvuru dilekçesini doldurarak randevu almaları gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.