Konak'ta Kent Tarih Gezileri başlıyor

Konak'ta Kent Tarih Gezileri başlıyor

Konak Belediyesi’nin kent kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla her yıl düzenlediği ve büyük ilgi gören ‘Konak Tarih Gezileri’ başlıyor.

Konak Belediyesi’nin uzun yıllardır kent kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlediği ‘Konak Tarih Gezileri’ ile İzmirliler kentin 8500 yıllık tarihinde yolculuk yapacak. 4 Nisan’da başlayacak olan gezi rotasında Konak’ın tarihi yapıları arasında yer alan dini ve sivil mimari örnekleri gezilecek.

konak-tarih-gezileri-basliyor-2jpeg-11-04-2022-11-56-43.jpeg

İlk ziyaret Türkiye Cumhuriyetinin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün doğduğu ev olan Konak Belediyesi İsmet İnönü Anı Evi ve Kitaplığı’na yapılacak. Sonrasında Eşrefpaşa Bayramyeri’nde yer alan Roma Dönemi Smyrnası’nın en önemli caddelerinden biri olan Altınyol’a gidilecek. M.Ö 1. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen 100 metrelik yol Kadifekale ve Smyrna Agorası gibi İzmir’in arkeolojik tarihi açısından da önem taşıyor. Döneminin önemli yapıları arasında yer alan tarihi Roma Yolu manzarasıyla da İzmir Körfezi’ne hakim bir noktada bulunuyor.

konak-tarih-gezileri-basliyor-1jpg-11-04-2022-11-56-42.jpg

Ardından Kadifekale’ye çıkacak olan konuklar Makedon Kralı Büyük İskender’in rüyasıyla da efsaneleşmiş tarihi kalenin surlarından İzmir Körfezi'nin eşsiz manzarasını izleme fırsatı bulacak. Kadifekale’den sonra gezi Basmane bölgesindeki tarihi açıdan büyük önem taşıyan dini ve sivil yapıların ziyareti ile devam edecek.

fstybctwwaahsov.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.