Konak'ta rehberlik danışmanları öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı yapacak

Konak'ta rehberlik danışmanları öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı yapacak

Konak Belediyesi, 2 Ağustos’ta sona erecek tercih işlemlerinde adaylara yol göstermek, onların daha sağlıklı karar almalarını sağlamak adına önemli bir hizmeti başlattı.

Merakla beklenen Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de binlerce aday için zorlu tercih maratonu başladı. Konak Belediyesi, 2 Ağustos’ta sona erecek tercih işlemlerinde adaylara yol göstermek, onların daha sağlıklı karar almalarını sağlamak adına önemli bir hizmeti başlattı. 

İZMİRLİ GENÇLER ÜNİVERSİTELİ OLUYOR

‘İzmirli Gençler Üniversiteli Oluyor’ sloganıyla duyurulan ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti ile binlerce genç tercihlerini yaparken uzmanlardan yardım alacak. Ücretsiz verilecek hizmetten faydalanmak isteyen adaylar, 23 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Konak Belediyesi’nin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne gelerek, eğitim uzmanlarıyla görüşebilecek. 10.00-18.00 saatleri arasında verilecek danışmanlık ve rehberlik hizmeti cumartesi ve pazar günü de devam edecek ve tüm İzmir genelindeki adaylara açık olacak.

DOĞRU TERCİH MUTLU GELECEKTİR

Türkiye’de 114’ü devlet, 76’sı da vakıf olmak üzere toplam 190 üniversite bulunduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, doğru tercih yapmanın sanıldığı kadar kolay olmadığını söyledi. Gençlerin gelecekleriyle ilgili verecekleri kararı alırken mutlaka uzman kişilere danışma ihtiyacı duyduğunu vurgulayan Başkan Pekdaş, hayata geçirdikleri hizmetle tercih stresini de en aza indirdiklerini dile getirdi. 23 Temmuz Cumartesi günü başlayacak ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti sayesinde adayların kendilerine yol gösteren uzmanların görüşünü alarak, tercih karmaşası yaşamadan kararlarını vereceğini belirten Pekdaş, “Doğru tercih mutlu bir gelecek demektir. Yapacakları tercihle geleceklerine yön verecek olan gençlerimizin iyi bir tercih dönemi geçirmelerini ve kendileri için en iyi olan kararı vermelerini diliyorum” dedi.  

39 BİN ÖĞRENCİ TERCİH YAPTI

İzmir’in 2015 yılında YGS ve LYS‘ye yaklaşık 39 bin aday tercih başvurusunda bulundu. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından geçtiğimiz yıl üniversite tercihi yapan gençlerden yaklaşık 12 bin 500’ü lisans, 12 bin 300’ü ise önlisans düzeyinde üniversitelere yerleşti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.