Konak'ta tartı var! Adalet var!

Konak'ta tartı var! Adalet var!

Konak’ta kurulan Hatay Kapalı Pazaryeri’ne gittik, vatandaşın uygulamadan memnun kaldığı tartı ve ölçüm uygulamasını yerinde test ettik ve pazarın güvenli olduğunu, vatandaşların mutlu olduğunu gördük.

MEDYA EGE - Konak Belediyesi tarafından ilçede kurulan pazar yerlerindeki tartı ve ölçüm standı vatandaşlara güven veriyor. Pazardan aldığı poşeti zabıtaların önünde tartıya koyan vatandaşlar, aldıklarının doğru tartıldığından, verdikleri paranın karşılığını aldıklarından emin olarak pazardan ayrılıyorlar. Konak Belediyesi tarafından pazar yerinin çıkışında kurulan tartı ve ölçüm standının çalışmasından ve vatandaşların mutluluğundan haberdar olunca biz de pazara gittik.

whatsapp-image-2023-10-12-at-16-56-23.jpeg

Konak Hatay Kapalı Pazar yerine gittik. Pazar tezgahlarını arasında dolaşıp, vatandaşların ne aldığını takip edip, fiyatların ne olduğunu kontrol edip, bir şeyler aldık, poşetleri de elimize taktık. Vatandaşların mutlu eden Konak Belediyesi’nin uygulamasın olan tartı ve ölçüm standına geldik ve stant başında bekleyen Konak Belediyesi Zabıta Ekiplerinin önünde, tartıya elimizdeki poşetleri koyduk. Bir kilo alarak aldığımızın bir kilo, yarım kilo alarak aldığımızın yarım kilo olduğunu gördük.

whatsapp-image-2023-10-12-at-16-56-22.jpeg

Bir de aksiyon yaşadık. Muz almıştık ama onu 35 TL vererek aldık. Yani kilosu 40 TL olan muzdan, 35 ‘lik almıştık. Onu tartı ve ölçüm standındaki teraziye yarım kilo diye koyduk. Terazi 900 gram gösterince zabıta görevlisi, ‘İsterseniz hemen tutanak tutalım, 100 gram eksik’ dedi. Zabıtanın titizliği bir anda muzu tam bir kilo değil, eksik gram olarak aldığımızı aklımıza getirdi. Eksik aldığımızı söyleyip ayrıldık.

Konak’ta pazar yerlerinde vatandaşların güvenli ve mutlu olduklarını belirttikleri, Konak Belediye Başkanı Abdul Batur’a teşekkür ettikleri uygulamayı biz de test ettik, yerinde gördük ve vatandaş olarak biz de pazardan güvenli, mutlu şekilde ayrıldı.

basliksiz-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.