Konak'tan can dostlara sıcak yuva

Konak'tan can dostlara sıcak yuva

Konak Belediyesi’nin Yenişehir’deki Hayvan Sağlığı Merkezi tepeden tırnağa yenilendi. Sokak hayvanlarının bakım ve tedavisinin yapıldığı merkezdeki 24 odaya doğalgazlı ısıtma sistemi kuruldu.

İnsanlar kadar hayvanların da aynı kalitede sağlık hizmeti alması gerektiği düşüncesiyle çalışmalarını sürdüren Konak Belediyesi, Yenişehir semtindeki Hayvan Sağlığı Merkezi'ni baştan sona yeniledi. Her gün onlarca kedi ve köpeğe sağlık hizmetinin verildiği Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı merkezde gerçekleştirilen kapsamlı tadilatın ardından hizmet kalitesi daha üst noktalara taşınmış oldu. Deneyimli veteriner kadrosu ve bakım ekibiyle göz dolduran merkeze tedavi için getirilen can dostlarımız artık çok daha iyi koşullarda hizmet alıyor.

KIŞ GÜNÜ YAZ KONFORU

Sokakta yaşayan, sahipsiz kedi ve köpeklerin tedavilerinin yapıldığı Hayvan Sağlığı Merkezi’nde yürütülen kapsamlı tadilatlar sonucu bahçe içinde yer alan hayvan bakım odalarının kapasitesi artırıldı. Yapılan yenilemeyle merkezin 42 olan köpek kapasitesi 54’e, 16 olan kedi kapasitesi ise 30’a çıkarıldı. Kısa zaman içinde kediler için 36 yeni odanın daha yapılacağı belirtilirken, sokak hayvanları için soğuk kış günleri de düşünülerek merkezdeki 24 odaya doğalgazlı ısıtma sistemi kuruldu. Ayrıca bu odaların yer döşemeleri ve aydınlatmaları da yenilendi. Ayrıca bakım odalarının soğuk ve yağmurdan etkilenmemesi için giriş bölümleri koruyucu branda ile kapatıldı. Yapılan tadilatlar ve kurulan doğalgazlı ısıtma sistemleri sayesinde can dostlarımız artık üşümeden, sıcak bir yuva konforunda hizmet alacak.

GÜVENLİ VE KONFORLU

Merkeze getirilen sokak hayvanlarının tedavi ve bakımları yapıldıktan sonra iyileşme süreçleri boyunca bu konforlu odalarda misafir edildiğini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Konuk ettiğimiz hayvanların soğuk kış günlerinde refahını artırmak için merkezimize doğalgazlı ısıtma sistemi kurduk. Ayrıca yağmur ve rüzgardan korunmaları için de bakım odalarını brandayla koruma altına aldık. Şuan mevcut odaların yüzde 80’i sert kış koşullarından hayvanların olumsuz etkilenmesine engel olacak şekilde düzenlendi. Tedavisini yaptığımız can dostlarımız iyileşinceye kadar geçici olarak burada konforlu bir şekilde misafir ediyoruz” diye konuştu.

PET SHOP’TAN DEĞİL BARINAKTAN SAHİPLEN

Başkan Pekdaş, merkezde tedavisi yapılmış, kısırlaştırılmış, sahipsiz pek çok kedi ve köpeğin olduğunu, isteyen vatandaşların bu hayvanları sahiplenebileceğini söyledi. Sağlığına kavuşan hayvanların kısırlaştırma, işaretleme ve aşılama işlemlerinin ardından sahiplenme için bir süre bekletildiğini, sahiplenme olmaması durumunda alındıkları ortama geri bırakıldığını söyleyen Başkan Pekdaş, “Her ne kadar belediye olarak en ideal şartlarda bakılsalar da can dostlarımızın vatandaşlarımız tarafından sahiplenmesi ve ömür boyu güven ve sevgi dolu yuvalara kavuşması bizim en büyük beklentimiz” diyerek vatandaşları hayvan bakım evlerinden hayvan sahiplenmeye davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.