Konak’tan okulları ‘renklendiren’ hizmet

Konak’tan okulları ‘renklendiren’ hizmet

Aydınlık yarınların en büyük teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesi için çalışan Konak Belediyesi eğitim yuvalarına verdiği desteği aralıksız sürdürüyor.

 

Belediye bütçesinden okullar için her yıl pay ayrılırken, bu paydan ihtiyaç duyulan okulların boya, bakım ve onarımları ücretsiz yapılıyor. Her eğitim döneminde binlerce öğrenci ve öğretmenin ders başı yaptığı okulları güzelleştirmek için belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler hummalı bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda ihtiyaç duyan okulların dış cephe boyaları yenilenerek yepyeni bir görünüme kavuşturuluyor. Belirlenen takvim doğrultusunda yapılan çalışmalar kapsamında son olarak Karataş Anadolu Lisesi ile Toros’ta bulunan 9 Eylül Anadolu Lisesi’nin dış cephesi boyandı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce 3 hafta gibi bir sürede boyanan okulların yeni görünümü büyük beğeni topladı.

DAYANIKLILIK VE GÖRSELLİK BİR ARADA

Son teknolojiye uygun olarak üretilen, rutubete dayanıklı silikon boya ile boyanan okulların bahçelerindeki demir parmaklıklar da boyandı. Renkli, geometrik desen çalışmasıyla dış cepheye hareketlilik kazandıran ekipler, okulların eskiyen yağmur suyu borularını da değiştirdi. Okullarının yepyeni bir görünüme kavuşmasından mutluluk duyan öğrenci ve öğretmenler yapılan çalışmalar için Konak Belediyesi çalışanlarına ve Başkan Sema Pekdaş’a teşekkür etti.

3 YILDA 56 OKULA EL UZATILDI

Belediye bütçesinde yer almamasına rağmen Konak Belediyesi her yıl okulların bakım ve onarımını üstlenerek geleceğimizin teminatı öğrencilere daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim görmeleri için elinden geleni yapıyor. Konak Belediyesi 2014 yılından bu yana son üç yılda ihtiyaç sahibi 56 okulun tadilat, bakım ve onarımını üstlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.