Konak'tan Şaphane'ye kardeşlik sofrası

Konak'tan Şaphane'ye kardeşlik sofrası

Kardeş belediyeler Konak ile Şaphane arasında ilki geçen yıl kurulan iftar sofralarının ikincisi yoğun katılıma sahne oldu. 

 

İzmir'in merkez ilçesi Konak ile Kütahya'nın kirazıyla ünlü şirin ilçesi Şaphane arasında ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen 'Kardeşlik, Dayanışma ve Bereket Sofrası' bu Ramazan'da da kuruldu. Birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarını güçlendirerek, Türkiye’ye örnek olan iftar yemeği,  kaybolmaya yüz tutmuş değerleri yeniden canlandırmış oldu. Konak Belediyesi'nin katkılarıyla kardeş belediye Şaphane'de düzenlenen iftar daveti kilometrelerce uzaklığa rağmen her iki ilçe arasında gönülleri de buluşturdu. İftar için Şaphane'ye gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Adalet ve Kalkınma Parti’li (AKP) belediye meclis üyelerini ev sahibi Belediye Başkanı Rasim Daşhan ve Şaphane Kaymakamı Oltan Bayraktar birlikte karşıladı. İftar öncesi Başkan Pekdaş ve beraberindekiler ilçeyi gezdi.

 BİN 500 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI 

 Gezinin ardından Başkan Pekdaş ve beraberindekiler iftarın yapılacağı alana geçti. Nüfusu yaklaşık 3 bin 500 olan Şaphane’nin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bin 500 kişilik iftar yemeğine ilçe halkı yoğun katılım gösterdi. İftar öncesi Şaphane Belediye Başkanı Daşhan ile konuk Başkan Sema Pekdaş masaları tek tek gezerek vatandaşları selamladı. Şaphane sakinleri Başkan Pekdaş'a sevgilerini sarılarak ve bol bol fotoğraf çektirerek gösterdi. 

DOSTLUK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA SOFRASI 

Hazırlıklarına sabahın erken saatlerinde başlanan iftar yemeği için tüm ilçe halkı adeta seferber oldu. Et kavurma, bulgur pilavı, mercimek çorbası ve salatadan oluşan iftar menüsü kurulan dev kazanlarda pişirildi. Özenle hazırlanan birbirinden lezzetli yemekler, görevlilerin yoğun çabası sonucu iftar sofralarına dumanı tüter şekilde ulaştırıldı. Sofraların kurulduğu alan iftara saatler kala 7’den 70’e her yaşta Şaphanelinin akınına uğradı. Okunan ezanla birlikte önce dualar edildi ardından hep birlikte oruç açıldı. İftar yemeği aynı zamanda kaybolmaya yüz tutmuş gelenekleri, dostlukları ve birliktelikleri de yeniden canlandırdı.

 BU YILDA AYNI SOFRADA BULUŞULDU

 İftar yemeği sonrası konuşan Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan kardeş belediyeleri olan Konak'tan gelen misafirleri ilçelerinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Daşhan, kendilerini bu Ramazan'da da yalnız bırakmayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Konak heyetine teşekkür etti. Ev sahibi Başkan Daşhan, Konak ile Şaphane arasındaki kardeşlik bağının kurulan iftar sofralarıyla daha da güçlendiğini dile getirdi. 

 PEKDAŞ: BEREKETİ PAYLAŞALIM 

 Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da 'hemşehrilerim' diyerek seslendiği Şaphanelilere yaptıkları güzel ev sahipliği için teşekkür etti. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan'ın bereketini paylaşmak için biraraya geldiklerini söyleyen Pekdaş, "Ramazan'ın bereketini hem ilçelerimize hem ülkemize yayılmasını sağlamak için geçen yıl böyle bir talepte bulunmuştuk. İlkini geçen yıl kurduğumuz bu sofraların zenginliği bizlere bereket getirsin istiyoruz. Birliğimizi, dayanışmamızı ve kardeşliğimizi bu sofraların coşkusuyla yaşatalım diyoruz. Bu sofra için hizmet eden sevgili kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum. Hepinize iyi Ramazanlar diliyorum, Bayramınızı da en güzel dileklerimle şimdiden kutluyorum” dedi.

 ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ 

Konuşmaların ardından Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan konuk Başkan Sema Pekdaş'a günün anısına Kütahya'nın ünlü el dokuma halısını hediye etti. Başkan Pekdaş da Belediye Başkanı Daşhan ve Kaymakam Bayraktar'a kahve ve fincan takımı armağan etti. Konak Belediyesi ile Şaphane Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği iftar yemeği çocuklar için hazırlanan kukla gösterisi ve Hacivat-Karagöz oyunuyla sürdü. Şaphaneli çocuklar Ramazan ayının huzurlu ortamında eğlenceli bir akşam geçirmenin tadını çıkardı.

unnamed-(2)-227.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.