Konsol ve akıllı telefon alacaklar dikkat!

Konsol ve akıllı telefon alacaklar dikkat!

Koronavirüs salgını nedeniyle fabrikalar tam kapasitede çalışamıyor. Bu durum en çok elektronik cihaz üreticilerini zorluyor. Büyük markalar neredeyse yarı iletken stoklayacak duruma geldi.

İnsanlar işlerini ve eğitimlerini evlerinden sürdürmek zorunda. Bu eylemlerini gerçekleştirebilmek için akıllı cihazlara ihtiyaç duyuyor. Özellikle pandemi döneminde sosyalleşmemizi de sağlayan akıllı telefonlar hayatımızın bir parçası haline geldi. Fabrikaların üretim kapasitesinin düştüğü bu dönemde elektronik cihazların fiyatlarında bir değişiklik olması bekleniyor.

Konsollar, akıllı telefonlar ve tabletler üretim sıkıntısı yaşayacak

Pazardaki yarı iletkenlerin üretimi sıkıntısı otomobil sektörünün üretim kapasitesini de düşürdü. Yarı iletkenler en çok işlemcilerin içerisinde kullanıldığı için üreticiler bu bileşenlere ihtiyaç duyuyor. Özellikle akıllı telefon, konsol ve tabletler bu durumdan fazla etkilenecek. Pandeminin başlarında yaşanan ABD-Çin gerilimi üreticileri fazlasıyla etkiledi. ABD’li şirketler üretim tesislerini Çin‘den çıkarmaya başladı. Çin’den çıkarılan üretim tesisleri diğer Asya ülkelerine kuruldu. Karmaşık tedarik zincirleri yüzünden bazı iPhone modellerinin bu durumdan etkileneceği belirtiliyor. Yarı iletken üretiminde yaşanan bu sıkıntı Sony’nin PlayStation 5‘ini ve Microsoft’un Xbox Series X | S‘ini de etkileyecek. Dünyanın önde gelen Qualcomm ve AMD gibi yonga şirketleri  yaşanan bu tedarik krizi ile ilgili endişeli olduklarını belirtti.

AMD ve Qualcomm gibi dev işlemci firmalarının kendi işlemcilerini üretmekten ziyade onları tasarlarlar. Tasarladıkları bu işlemcileri de Tayvanlı TSMC gibi şirketlerin fabrikalarında üretirler. AMD ve Qualcomm, TSMC ve Samsung ile çalışıyor. Yaşanan elektrik sorunları nedeniyle Texas‘taki fabrikanın üretim hızı durma noktasına geldi. Gerçekleşen bu olayların konsol, akıllı telefon, bilgisayar ve tablet piyasalarını etkileyeceği belirtiliyor. Yaşanan tüm bu sıkıntılar şirketler bir çözüm üretemezse son kullanıcıya fiyat artışı olarak yansıyacaktır. Aşıların daha çok insana ulaşması sağlanırsa üretim sıkıntılarının bu yılın sonlarına doğru çözüleceği belirtiliyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.