KONU: VİRÜS, SONUÇ: BİLMİYORUZ!

KONU: VİRÜS, SONUÇ: BİLMİYORUZ!

Ali Eyce yazdı...

Dünya Sağlık Örgütü,  içinde kim birkaç doktor, kaç profesör, kaç kimyager,  kaç laborant, kaç bilim adamı vs olduğu bir ekiple, Korona Virüsüyle ilgili olarak bir dizi araştırmalar yapmak üzere, virüsün ilk çıkış yeri olduğu, ilk hastalığın görüldüğü Çin’in Wuhan kentine gider.

Uçakla mı giderler, otobüsle mi giderler, trenle mi giderler bilinmez ama giderler.

Uzun süre araştırma yaparlar.

Virüsün ilk görüldüğü Wuhan kendinde hayvanları, insanları virüs açısından incelerler.

Sonra bu bilim adamları ulaştıkları sonuçları bir basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaşırlar.

Kamuoyuyla paylaştıkları bilgilerle yapılan haber:

“DSÖ ekibi, “virüsün üretildiği yer” iddialarına konu olan Wuhan Viroloji Enstitüsü, bilinen ilk vakaların tespit edildiği hayvan pazarı ve ilk korona virüs hastalarının tedavi edildiği merkezlerdeki incelemelerinin ardından şu ana kadar ulaştıkları sonuçları paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Korona virüsün Wuhan'da Aralık 2019 tarihinden önce görüldüğüne dair kanıt bulunmadığını belirten DSÖ ekibi, virüsün laboratuvarda üretildiği iddialarının “pek olası olmadığını” bildirdi. DSÖ ekibi ayrıca, virüsün kaynaklandığı hayvanın da henüz tanımlanamadığını aktardı.Çinli uzman Liang Wannian tarafından yapılan açıklamada, yarasalar ve pangolinlerin virüsün kaynağı olduğuna yönelik iddiaların doğrulanamadığı kaydedilerek, "SARS-CoV-2 ile en yüksek düzeyde ilişkili korona virüsler, yarasa ve pangolinlerde bulunur. Bu da standart virüs ve SARS arasındaki büyük benzerlik ve sekanslar temelinde yarasa ve pangolinlerin Covid-19'a neden olan virüsün kaynağı olabileceğini düşündürür. Ancak söz konusu hayvanlarda şu ana kadar tespit ettiğimiz virüsler, korona virüsün doğrudan öncüsü olabilecek kadar SARS-CoV-2'ye benzemiyor” ifadeleri yer aldı. Wannian ayrıca, “Aralık 2019'dan önceki dönemde Wuhan nüfusuna SARS-CoV-2'nin bulaştığına dair bir gösterge yok. SARS-CoV-2'nin kentte Aralık 2019'dan önce yayılıp yayılmadığını belirlemek için yeterli kanıt bulunmuyor" dedi.

Haberin tamamı Dünya Sağlık Örgütü’nün inceleme yapan ekiplerinin, inceleme sonuçlarına bağlı olarak yaptıkları açıklamaya dair.

Haberin tamamını heyecanla okudum.

‘Benzemiyor’, ‘Bulunmuyor’, ‘Gösterge yok’, ’İddiaları doğrulayan emare yok’, ‘düşündürür’, ‘Pek olası değil’

Açıklamaların tamamında okuduğum ve öğrendiğim hüsran dolu kelimeler.

Ders: Dünya Sağlık Örgütü

Konu: VİRÜS

Sonuç: BİLMİYORUZ!

Bilmediğinizi, bilemediğinizi, bilemeyeceğinizi bilmek bizi rahatlattı.

İyi ki varsın DSÖ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.