Konut Kredisi'nde üst sınır 5 milyona çıktı

Konut Kredisi'nde üst sınır 5 milyona çıktı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), konut kredilerinde yüzde 90 karşılama koşulu olarak koyduğu ev bedeli olan 2 milyon TL'lik üst sınırı 5 milyon TL'ye çıkardı.

BDDK kredi limitleri gereği, konut kredilerinde 2 milyon liranın altındaki birinci el konutlarda konut bedelinin yüzde 90'ına kadar kredi kullanılabiliyordu. Değeri 10 milyon lira üzerindeki konutlar içinse kredi verilmiyordu. Kredi limitlerinde güncellemeye giden BDDK, değeri 5 milyon liranın altındaki birinci el konutlarda yüzde 80 ila 90 oranında kredi kullanılmasına onay verirken, 5 ile 10 milyon lira arasındaki birinci el konutlarda da yüzde 70 ila 80 azami kredi kullanılabileceğini açıkladı.

konut-kredisi-taksitleri-nasil-hesaplanir.jpg

Değeri 10 milyon lirayla 20 milyon lira arasındaki birinci el konutlarda yüzde 60 ila 70 azami kredi kullanılabilecek. 20 milyon lira üzeri değere sahip konutlarda bu oran yüzde 50 ila 60 olacak.

faiz-0-69-ila-0-99-arasinda-olacak-iste-bu-sabah-15537771-2054-amp.jpg

İKİNCİ EL KONUTLARDA DA LİMİTLER GÜNCELLENDİ

İkinci el konutlarda da değeri 1 milyon TL'nin altında kalan satın almalarda azami kredi tutarı yüzde 90 olacak. 1 milyon ile 2 milyon TL'ye sahip ikinci el konutlarda azami kredi tutarları farklı enerji sınıflarına göre yüzde 60 ile yüzde 70 arasında değişecek. 2 milyon ile 5 milyon TL arasındaki ikinci el konutlarda ise azami tutar yüzde 50-60 arasında farklılık gösterecek. 5 milyon üzeri konutlarda kullanılabilecek kredi tutarı binanın enerji sınıfına göre maktu olarak belirlenirken, 10 milyon TL'yi aşan ikinci el konut satışları için kredi kullanımı mümkün olmayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.