'Koop-tuk Geliyoruz' etkinliklerine büyük ilgi 

'Koop-tuk Geliyoruz' etkinliklerine büyük ilgi 

İzmir Köy-Koop, AXA Sigorta, İzmir Veteriner Hekimleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle rotasını İzmir’e çeviren DenizBank Mobil Tır'ın ilk durağı Buca Kırıklar Köyü oldu.

Köy halkına küçükbaş hayvancılık, zeytincilik, bağcılık, örgütlenme ve kooperatifçilik üzerine eğitim verilen organizasyon kapsamında özellikle 'Koop-tuk Geliyoruz' etkinlikleri oldukça ilgi çekti. Etkinliğe katılan İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, yaptığı sunumda üreticiyi ve tüketiciyi koruyan iyi tarım uygulamalarının bilinçli bir şekilde geliştirilmesinin önemine değindi. 

Tarım alanındaki finansal katkılarıyla beraber, sektöre katkı sunmak hedefiyle çalışan DenizBank, ilk elden sağlık, finans ve yetiştiricilik eğitim hizmeti veren mobil tırı ile çıktığı Türkiye yolculuğunda İzmir rotasını Buca Kırıklar Köyü ile başlattı. İzmir Köy-Koop, AXA Sigorta, İzmir Köy-Koop, İzmir Veteriner Hekimleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle İzmir’in köylerini dolaşmaya başlayan Mobil Tır'ın ilk durağı olan Kırıklar Köyü'nde, bölge halkına küçükbaş hayvancılık, zeytincilik, bağcılık, örgütlenme ve kooperatifçilik üzerine eğitim verildi. Mobil Tır ile gelen doktorlar köyde sağlık hizmeti verirken, kooperatifçi gençlerin projesi olan 'Koop-tuk Geliyoruz' etkinlikleri kapsamında çocuklar için tiyatrodan film gösterimine kadar pek çok etkinlik düzenlendi.  Tarım ve kooperatif örgütlenmesinin önemini anlatmak üzere projeyi destekleyen ve etkinliğe katılarak sunum yapan İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, üreticiyi ve tüketiciyi koruyan iyi tarım uygulamalarının bilinçli bir şekilde geliştirilmesinin önemine değindi. 

photo-2019-05-20-14-28-03.jpg

Tansiyon ölçümü ve ortopedik muayene de yapıldı

İstanbul ve Tekirdağ’ın ardından bir ay sürecek İzmir yolculuğuna Buca Kırıklar Köyü ile başlayan Mobil Tır, büyük heyecan yarattı. Yüksek bir katılımın olduğu etkinlikte, bölgenin ürün ve hayvan çeşitliliği göz önüne alınarak oluşturulan eğitim planı kapsamında, İzmir Veteriner Hekimleri Odası küçükbaş hayvancılık, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi zeytincilik ve bağcılık, İzmir Köy-Koop ise örgütlenme ve kooperatifçilik hakkında eğitim verdi. DenizBank ve AXA Sigorta iş birliğiyle sürece dahil olan anlaşmalı doktorlar ise köy halkına sağlık hizmeti sundu. Yaşlıların tansiyon ölçümleri yapılırken, çocukların da ortopedik muayenesi tamamlandı. 'Koop-tuk Geliyoruz' etkinlikleri kapsamında ise çocuklara kısa film gösterimi ve tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Yine aynı kapsamda çocuklara boyama kalemleri ve uçurtma gibi pek çok hediye verildi. 

photo-2019-05-20-14-28-03-(1).jpg

‘Bizim Köyün Şarkısı'

Mobil Tır'ın bir ay sürecek yolculuğu kapsamında Buca'nın Kırıklar Köyü'nün ardından, Karacaağaç, Belenbaşı, Kaynaklar köyleri ve Bergama, Kınık, Foça, Kemalpaşa, Bayındır, Tire, Ödemiş ve Kiraz ilçelerinde çiftçilere sağlık bilgilendirmesi hizmeti, yetiştiricilik ve finans eğitimleri, ayrıca tarım sektöründe karşılaşabilecekleri hastalıklar ve korunma yöntemleri hakkında eğitimler verilecek. Eğitimlerin yanı sıra  ‘Koop-tuk Geliyoruz’ etkinlikleri kapsamında çocuklarla boyama etkinlikleri ve DenizBank sponsorluğunda çekilen ‘Bizim Köyün Şarkısı’ filmi gösterimi de yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.