Kooperatifçiliğin nabzı Bademler'de atacak

Kooperatifçiliğin nabzı Bademler'de atacak

Mahmut Türkmenoğlu Kooperatifçilik Vakfı, Türkiye'de kooperatifçiliği tüm yönleriyle masaya yatırıyor.

 21 Ekim 2018 Pazar günü Bademler Doğal Yaşam Köyü'nde Kooperatifçilik Çalıştayı düzenlenecek. Çalıştaya Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcileri, kooperatif yöneticileri, akademisyenler, Ziraat Odası temsilcileri, Ziraat Mühendisleri Odası temsilcileri, yerel yönetim temsilcileri ve tüm bileşenler katılacak.

“Tarımsal Kooperatifçilik Stratejisi ne olmalı?” başlıklı çalıştayda dört ayrı oturum gerçekleştirilecek. Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin bünyesinde yer alan Bademler Doğal Yaşam Köyü'nde kurulacak kıl çadırlarda, “Tarımsal Kooperatifler nasıl bir örgütlenme stratejisi benimsemeli”, “Tarımsal Kooperatiflerde Demokrasi ve katılımcılık nasıl olmalı”, “Tarımsal Kooperatifler ile yerel yönetimler ve demokratik kitle örgütleri arasındaki ilişkiler nasıl olmalı” ve “Devletin tarım ve tarımsal kooperatifçilik politikası nasıl olmalı” başlıklı konulara ışık tutulacak.

SEVER: YOL HARİTASI ÇİZİLECEK

Çalıştay sonucu ortaya çıkan görüşler ve öneriler daha sonra bir kitapçıkta toplanarak kamuoyu ve ilgili kurumlarla paylaşılacak.

Mahmut Türkmenoğlu Kooperatifçilik Vakfı ve Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever, “İzmir kooperatifçilik konusunda Türkiye'ye model oldu ancak bu konuda alınması gereken yeni mesafeler var. Türkiye tarımını kooperatifçilik kurtaracaktır. O yüzden konunun tüm yöneleriyle tartışılması ve ülkeye yeni bir kooperatifçilik stratejisinin çizilmesinin doğru olacağını düşünüyoruz. Çalıştayımızın bu çabalara katkıda bulunması amacındayız” bilgisini paylaştı.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.