Köpekler, Uzun COVID Sendromunu koklayarak tespit edebiliyor!

Köpekler, Uzun COVID Sendromunu koklayarak tespit edebiliyor!

Fransız araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırmada eğitimli köpeklerin COVID-19 virüsünü bir buçuk yıl kadar uzun bir süredir taşıyan hastaları tespit edebildiği öne sürüldü.

Başlangıç aşamasında olan çalışmaya göre eğitimli köpekler; hiçbiri yoğum bakım ünitesinde tedavi görmemiş olan uzun süreli koronavirüs hastalarından alınan koltuk altı teri örneklerinde yüzde 51,1 (45 kişiden 23’ü) doğruluk oranına sahip. Öte yandan köpeklerin koronavirüs pozitif olan insanları tespit etme oranı ise 188 kontrol örneği arasında sıfır hata ile yüzde 100.

Geçen yıl yayınlanan "köpeklerde koronavirüs tespiti" üzerine hakemli bir araştırmaya göre koronavirüs, metabolik değişiklikler sonucunda belirli bir koku üretiyor. Üniversitenin yapmış olduğu deneylerde eğitimli köpekler yüzde 97,5’lik bir oranla koronavirüslü hasta tespitinde başarılı olduğu belirtiliyor.

83e3ba5535415b1044c6be5136e94cb7fb30bbad.jpeg

Bunun haricinde Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu'nda yapılan bir araştırma köpeklerin koronavirüsü tespit etmede %82-94 başarı oranı gösterdiğini ortaya koyarken; Almanya'dan yapılan bir araştırmada ise eğitimli köpeklerin insan tükürüğündeki koronavirüsü tespit etmede %94 doğruluk oranına sahip olduğu bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.