Kordon'dan Gazze'ye mesaj

Kordon'dan Gazze'ye mesaj

Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle dikkat çeken şovmen Mikrop Hikmet, 'Mikrop Hikmet'le Biz Bize Yeteriz' etkinlikleri kapsamında Kordon'da iftar sofrası etkinliği organize etti.

Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle dikkat çeken şovmen Mikrop Hikmet, 'Mikrop Hikmet'le Biz Bize Yeteriz' etkinlikleri kapsamında Kordon'da iftar sofrası etkinliği organize etti. Başta Türk Kızılayı Konak Şubesi olmak üzere Türk Kızılayı'nın Karşıyaka, Bornova ve Urla şubelerinin desteklediği etkinliğe, yaklaşık üç bin vatandaş katıldı.

35226954_10156349689402482_8127800547651616768_o.jpg

Yalçın Kocabıyık'ın başkanı olduğu Türkiye Meclis Üyeleri Birliği'nin de desteklediği etkinlikte, çok sayıda firma ve iş adamı, vatandaşlara iftarlık ikramlar sundu. Yaklaşık 15 yıl önce Mikrop Hikmet'i sevenler ve hayata geçirdiği projelere katkı koyanlar tarafından oluşturulan Mikrop Hikmet'le Biz Bize Yeteriz Grubu, hoşgörü sofrasını dört yıldır gerçekleştiriyor. Etkinlik alanında açıklama yapan Hikmet Durmuş, namı diğer Mikrop Hikmet, “Bugün dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz için ayrıca mutluyuz. Soframıza katılanlar evlerinden yiyecek, içecek getirdi. Dünyada, Türkiye'de hoşgörüyü kaybettik. Her yerde hoşnutsuzluk var. İnsanlar tahammülü kalmadı. Herkes sinirli, herkes bozgun. Dünyada savaş olmasın diye, dünyada insanlar birbirini kırmasın diye, İzmir'den dünyaya hoşgörü mesajı vermek istedik. Burada din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkesi aynı sofranın etrafında topluyoruz. Oruçlu olan, olmayan, protestan kilisesinden, dergahlardan katılanlar oldu, aleviler de burada, otizmliler, engelliler, İzmir'in tüm renklerini aynı sofrada buluşturduk” dedi.

35281077_10156349677032482_8757345957567266816_o.jpg

KORDON'DAN GAZZE'YE MESAJ

Dördüncüsü gerçekleştirilen Mikrop Hikmet'le Biz Bize Yeteriz dördüncü Yer Sofrası etkinliğinde, İsrail'in abluka altında tuttuğu Filistinli'lere yalnız değilsiniz mesajı verildi. İsrail katliamına dikkat çekmek için sembol haline gelmiş olan çok sayıda fotoğrafı kullanılmış ayakkabılarla sergilediklerini ifade eden Mikrop Hikmet Durmuş, “Gazze'de yaşanan katliamlara da dikkat çekmek istedik. Sembol olmuş çok sayıda fotoğrafı, kadın, erkek ve çocuk ayakkabılarıyla birlikte sergiledik. Bu sergilemeyle Filistin halkına yalnız değilsiniz mesajını vermek istedik. Hoşgörüyü dünyanın her yerine yaymak istiyoruz. Bu sofra Hacı Bektaş, Yunus Emre, Mevlana sofrası. Siyasi ve ideolojik düşüncemiz yok. Burada sadece insan olmak önemli” dedi. Mikrop Hikmet, şovlarını haftanın her günü İnciraltı'nda hizmet veren Bahçe Kafe'de sürdürüyor.

35386873_1835459909826484_3907473581323321344_n.jpg

Yer sofrasına katkı verenler

Alsancak Vapur İskelesi önünda bulunan çim alanda Mikrop Hikmet'le Biz Bize Yeteriz grubu tarafından gerçekleştirilen Dördüncü Yerde İftar Sofrası'na; Türk Kızılayı Konak Şubesi, Türk Kızılayı Urla Şubesi, Türk Kızılayı Karşıyaka Şubesi, Türk Kızılayı Bornova Şubesi, Bayraklı Belediyesi, Türkiye Meclis Üyeleri Birliği, Konak Belediyesi Başkanı Sema Pekdaş, Organizatör Özcan Gencelli, Ali Osman Çorbacısı, Ethem-Nur Şengüler, Hüseyin Oğulları Sedat Bozkurt, Serkan Hamza Midye Balık, MİSİAD, Bizim Bahçe Gaziemir, METEMAK, Zirve Organizasyon, Botanik Park, Mehmet Erdoğan Prodüksiyon, CK Medya Organizasyon, Yazar Mine Madenoğlu, Tarık-Dilek Şengüler ve arkadaşları, Spor Adamı Metin Ergün, İzmir Semazen Grubu, ilahi sanatçısı Sebahattin Arslan, Organizasyon Bizz, Mikrop Hikmet ile Biz Bize Yeteriz Grubu ve Bahçe Kafe destek verdi.

img_6068-(custom).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.