Korkuteli’nde Kütüphane Haftası coşkuyla kutlandı

Korkuteli’nde Kütüphane Haftası coşkuyla kutlandı

Korkuteli’nde “Kütüphane Haftası” kapsamında etkinlik düzenledi. 25-31 Mart tarihleri arasında kutlanan “Kütüphane Haftası” nedeniyle yazar Eylül Ayça Karakuş, Korkuteli öğrencileriyle söyleşi etkinliğinde buluştu.

Kütüphane Haftası etkinliğiyle Cumhuriyet Gülhizar- Osman Sarıca Ortaokulu – İmam Hatip Ortaokul öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen “Okudukça Sayfalar, Daha Güçlü Yarınlar “ projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak’ın da katılımıyla yazar Eylül Ayça Karakuş, Korkuteli öğrencileri ile buluştu.

img-20240328-wa0013.jpg

“Adın Ömrüme Hatıra” ve “Ne Çok Şey Var Bir Bilsen” kitaplarının yazarı Eylül Ayça Karakuş ortaokul öğrencileri ile bir araya geldi. Ellerinde kitaplarla yazarı karşılayan öğrenciler Kütüphane Haftası’nı coşkuyla kutladılar. Söyleşi etkinliğine Adın Ömrüme Hatıra ve Ne Çok Şey Var Bir Bilsen kitaplarının çıkış sürecini anlatarak başlayan Karakuş, öğrencilerle karşılıklı sohbetle söyleşisini devam ettirdi.

img-20240328-wa0028.jpg

YANLIŞ SORULARLA DOĞRU CEVABA ULAŞAMAZSINIZ!

SEN KİMSİN?

Anlatmış olduğu hayat anekdotları ile öğrencilerin dikkatini çeken yazar; yaşamları boyunca önlerine çıkacak olan zorluklarla nasıl baş edilmeli ve olumsuz düşünceleri zihinlerinden silmeleri için neler yapmalı sorularının cevaplarını verdi. Yanlış sorularla doğru cevaba ulaşamazsınız. Hayatın birden fazla formülü vardır , sizler ise bu formüllerin birer parçasısınız. Kendinizi ne kadar iyi tanır, ne kadar iyi keşfederseniz o formüller sizin hayatınızda kilitli kapıları kolaylıkla açacağınız anahtarınız olacaktır sözleriyle öğrencilerde farkındalık oluşturdu.

KİTAPLAR SİZİN REHBERİNİZ OLACAK

Kitapların hayatımızdaki önemini vurgulayan yazar; okudukları her kitabın yaşamları boyunca kendilerine rehberlik edeceğini ve günlük yaşantılarında ikili ilişkilerde sağlıklı iletişim kurmalarında kitapların büyük rol oynayacağının vurgusunu yaptı.

Kitaplar ve yazarlar hakkında temel bilgileri vererek, kitapların insan yaşamına kazandırdığı zenginliği ön plana çıkaran Karakuş ; öğrencilerin evlerinde mutlaka bir kütüphane köşesinin olmasını tavsiye etti. Söyleşisinde öğrencilere verdiği anahtar kelimelerle cümle kurmasını isteyen yazar, öğrencileri yazmaya teşvik etmek için kelimelerin gücüne inanın diyerek öğrencilere kitap tavsiyesinde bulundu. Kitapların nasıl yazıldığını merak eden öğrencilerin sorularını cevaplayarak inter aktif ve keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek söyleşiyi sonlandıran yazar; Kütüphane Haftası kapsamında öğrencilerde farkındalık oluşturmak adına Öğrenci- Yazar buluşmasının önemini vurgulayarak; başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak olmak üzere, okul müdürü Eyüp Sarıcalar ve emeği geçen herkese teşekkür ederek böylesi önemli bir etkinlikte öğrencilerle bir araya geldiği için mutluluk duyduğunu ifade ederek teşekkürlerini sundu.

img-20240328-wa0007.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.