Korona Kahramanlarına Vefa Fonu

Korona Kahramanlarına Vefa Fonu

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’nu hayata geçirdi.

Türk Eğitim Vakfı (TEV), tüm dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın çocuklarına burs tahsis etmek için TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’nu hayata geçirdi.  Korona kahramanlarına destek, çocuklarına gelecek sloganıyla başlatılan fon ile bu öğrencilere eğitim hayatları boyunca destek olunacak. 
 
Tam 53 yıldır maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği veren Türkiye’nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), tüm dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği koronavirüs (Covid-19) salgınında görev alan ve virüs sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın çocuklarına burs tahsis etmek için harekete geçti. Bu mücadelenin en ön saflarında çalışarak yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının çocuklarına TEV,  Korona Kahramanlarına Vefa Fonu ile eğitim hayatları boyunca destek olacağını açıkladı.  
 
“Salgın sonrasında da kesintisiz eğitim büyük önem taşıyor”
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay, Türk Eğitim Vakfı’nın çağdaş Türkiye idealine olan tutkusuyla tam 53 yıldır eğitime destek vermeye devam ettiğini söyledi.  Her dönem olduğu gibi bu dönemde de Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) üstüne düşen görevleri yerine getirmek için çalıştığının altını çizen Günay, TEV’in misyonu gereği hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının geride bıraktıkları kıymetli evlatlarına eğitim hayatları boyunca destek olacaklarını açıkladı. Günay, “Bugünlerde koronavirüs salgınını durdurmak ve toplum sağlığını korumak için birçok kurum ve kuruluş etkin bir şekilde mücadele veriyor. Hepimizi zorlayan bu günleri, sağlığımız ve hayatımızın sekteye uğramadan devam etmesi için çalışanlar sayesinde evlerimizde güvenle geçirebiliyoruz. Salgın dönemini birbirimize destek olarak ve moralimizi yüksek tutarak geride bırakacağımıza inanıyoruz. Ancak salgın sonrası hayat normale dönerken, uzun vadede ihtiyaçların devam edeceğini ön görüyoruz. Bu farkındalıkla da bizim için sevdiklerini arkada bırakarak bu mücadelenin ön saflarında yer alan ve maalesef virüs sebebiyle hayatlarını kaybeden tüm sağlık çalışanları kahramanlarımızın çocuklarının eğitimlerinin yarım kalmaması için hızlıca harekete geçtik ve korona kahramanlarına destek, çocuklarına gelecek sloganıyla ‘TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’nu hayata geçirdik. Misyonumuz gereği, bize miras bırakılan çocuklarımızın gelecekteki eğitim hayatlarında nasıl destekleneceklerini tüm ayrıntılarıyla çalışarak, onlara eğitim hayatları boyunca destek olma hedefi ile yola çıktık” dedi. 
 
Günay: Hep birlikte bize emanet edilenlere sahip çıkalım

Bugüne kadar verdikleri bursların büyük çoğunluğunun sağlık alanında eğitim alanlara aktarıldığını da belirten Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay,  ‘TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’ ile eğitim hayatları boyunca bu burstan yararlanacak çocukların ilk yıl için tek şartının eğitime devam zorunluluğu olduğunun altını çizdi. Ayrıca kurdukları bu eğitim fonunu geliştirerek salgın döneminde çalışmak zorunda olan ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın da çocuklarını kapsayacak şekilde genişletmeyi hedeflediklerini belirtti ve “Hep birlikte bize emanet edilenlere sahip çıkalım.” dedi.
 
“Türk Eğitim Vakfı olarak kocaman bir aileyiz”

Geçtiğimiz günlerde de Ankara’daki Sedef Ölçer Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun kapılarını sağlık çalışanlarına açtıklarını anımsatan Günay,  “Türk Eğitim Vakfı (TEV) olarak koronavirüsün dünya ve ülkemizdeki yayılım haberlerini dikkatle takip etmeye devam ediyoruz. Bağışçılarımızın, bursiyerlerimizin, çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği en büyük önceliğimiz. En önemli gücünü eğitimli bir gençlik ve aydınlık bir ülke hedefinden alan TEV Ailesi olarak bu olağanüstü günlerde öğrencilerimizin kesintisiz destek alabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelişmeler ve alınan tedbirlere ilişkin tüm iç ve dış paydaşlarımızla yakın koordinasyon halinde çalışıyoruz. Koronavirüs mücadelesinin olumlu sonuçlanmasında tedbir boyutunun yanı sıra moral motivasyon tarafında da farkındalığı artırmayı amaçlıyor, bursiyerlerimiz ve vakıf yönetimimizle bağışçılarımızı görüntülü olarak arayıp, Türk Eğitim Vakfı’nın kocaman bir aile olduğunu ve her zaman yanlarında olduğumuzu hatırlatıyor, onların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bursiyerlerimizle ile ise birebir ve anket yöntemiyle iletişime geçiyor, ihtiyaçlarını öğrenip destekliyoruz. Ayrıca mezun bursiyerlerimizle temaslarımızı da bu süreçte güçlendiriyoruz.” diye açıklama yaptı. 

1-(1).png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.