Korona sonrası dijital kölelik

Korona sonrası dijital kölelik

Doğu ve Güneydoğu'nun genç kanaat önderlerinden araştırmacı yazar Ramazan İzol  Covid-19 sonrası için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KORONA ve KORKU İMPARATORLUĞU

İzol bölgenin önde gelen basın kuruluşlarının soruları üzerine yaptığı konuşmada “En çok sevdiğimiz kişilerden bulaşıyor diye reklamlarda sözde aile bireyleri uyarılıyor bunun amacı bölünmeyecek bütünlüğü tamamen bölmek aile içindeki birliği yok edip herkesi yoksunlaştırmak, yalnızlaştırmak böylece emir komuta direk küreselcilerin elinde olacak ve insanlar kendilerini verilen komuta uymaktan başka bir şey yapılmayacağını benimseyecek bir nevi köleleştirme olacak. Bu yayınlar küreselcilerin işine yarıyor. Bizi bir ritüele hazırlıyorlar bu pandemi ile ve bizi alışkanlık haline getirip bizi yeni küresel dünyanın kölesi yapacaklar.

“YENİ BİR DİN Mİ GELİYOR VERİZM VE DATAİZM”

Düne kadar televizyondan uzaylılar filmini gülerek izlerken şimdi gökyüzünden kafamızı indirmiyoruz uzaylılar ne zaman gelecek diye bekler olduk. Bakın yeni bir din, yeni bir medeniyet geliyor ve bu dinin kurallarına uymayanlar aforoz edilecek laiklik söz konusu olamayacak bu din DATAİZİM’dir, VERİZİM’dir. Bakın bu dinin DATAİZİM beslendiği şey yapay zekâdır VERİZİM ise bizim verilerimizden hoşlanıyor ve amaçladığı şey tüm yaşayan insanların tüm verisine hâkim olmak ve sosyal medya ağları bu verileri toplamak için kuruldu. Bakın bu tek göz vardır bu Tekgöz VERİZİM dininin simgesidir her şeyi herkesi görmeyi hedefler Buda verilerle olur. Verilerin toplanması da data havuzunda meydana gelir işte bu dinlerin tanrısı bu tada havuzunu elinde tutan kişidir asıl mesele perde arkasını görebilmek .

“ŞİFRELER TARİHE KARIŞIYOR”

Bugün gelinen noktada BİGDATA gerçeğini görmezden gelemeyiz Microsoft’un kurusucu dünyanın en zengin adamı Bill Gates katıldığı bir seminerde kimlik sistemlerinde şifre kullanımının yakında tarih olacağını belirterek, bunun yerine alternatif kimlik doğrulama teknolojilerinin kullanılacağını söyledi. Gates'e göre bu alternatiflerin başında biyometri ve akıllı kart teknolojileri geliyor. Bill Gates, şifrelerin zayıflığının büyük bir sorun olduğunu savunarak, "Bu sistemlerde tuttuğumuz kritik bilgileri göz önüne alırsak, şifrelere güvenemeyiz. Gelecek biyometri ve akıllık kartlarda. Önde gelen müşterilerimizin bunu yaptığını görüyoruz". Yani Bill Gates diyor ki hepinizi fişleyeceğiz hepiniz sistemin birer kölesi olacaksınız.

DİJİTAL KÖLELİK

Dijital bağımlılığının uyuşturucu etkisi yaptığını belirten İzol, “Akıllı çipler aracılığıyla Korona virüs sonrası insanların bir nevi tutum ve davranışlarının Big data dediğimiz tüm verilerin kaydedildiği hatta insanların özgürlük adına her şeyinin en ince detaylarına kadar DNA, RNA, Kromozom yapısına kadar kişilik ile karakter ölçüleri ve tüketim alışkanlıklarından benlik algısına karakter yapısına kadar orada analiz edilebilecek ve bir toplumun bir milletin yaşam biçimine müdahale noktasına kadar gelebilecektir. Bu şekilde ipotekli yaşam biçimi globalleşmenin, küreselleşmenin bu çağdaş kavramlar etrafında aslında bizim hayatımıza sirayet eden belki de son hali Covid-19 süreci diyebiliriz. Bunun için veri kontrolüyle beraber aslında Dijitalizm çağının getirdiği siber zorbalığın beraberinde siber uyuşturucuya dönüşmesiyle yani adrenalin, serotonin hormonunun eşliğinde yoğun dijital temas sürecinin artması insanları artık insanlıktan uzaklaştırmakta, yalnızlaştırmakta, yabancılaştırmakta hatta ve hatta köleleştirmektedir diyebiliriz” diye konuştu.

İzol açıklamalarında dijital köleliğin kapıda olduğuna dikkat çekip, “Yani dijital köle çağını yaşamaya yakın bir zamanda başlayacağız. Şunun altını iyice çizmekte fayda var. Dijitalizmin getirdiği sanal kişilik, sanal kimlik, sanal karaktere dönüşmesiyle beraber insanlığın bu güne kadar üretmiş olduğu tüm medeni ve maddi kültürü ortadan kaldıracak bir tehlikeyi de içermektedir" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI DİKKATE ALINMALI

Ramazan İzol Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “dijital faşizm” açıklamasının önemine değinip şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın uyarısını ben oldukça manidar görüyorum ve önemli yerinde bir uyarı. Her şeyden önce milli varlığımızı milli kültürümüzü ve değerlerimizi tahrip edecek içerik barındırmakta. Şahıs ve kimlik sorunu yaşayacağımız beraberinde güdümlü ipotekli belki de bir takım dijital Bizim ise milli yazılımlar üzerinde diğer teknolojiler olsun, yerli içerikler olsun her konuda milli yazılımcılara ihtiyacımız var." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.