Korona Virüs Sonrasında Büyük Cezalar Gelebilir

Korona Virüs Sonrasında Büyük Cezalar Gelebilir

Korona virüs sebebi ile birçok şirket çalışanlarına evden çalışma zorunluluğu getirdi. Ancak bu durum şirketlerin bilgi güvenliğini konusunu da gündeme taşıdı.

DeskGate Teknoloji CEO’su Turan Can, şirketlerin bilgi güvenliği konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, bu konuda mutlaka uzman yardımı almaları gerektiğine dikkat çekti.

Evden Çalışma Yönteminde Siber Saldırıya Dikkat!

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) güvenliklerinin ve siber saldırı durumlarının güvence altına alınması gerektiğinin altını çizen DeskGate Teknoloji CEO’su Turan Can, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hem çalışanların güvenliği hem de firmaların güvenliği için çalışanlarınızın yaptıkları aktiviteleri kayıtlı tutun. Aksi halde korona virüsü bitiminde büyük cezalar kapınızı çalabilir. Uzak Bağlantı da mutlaka Askeri Standartları sağlayan çift yönlü RSA kontrolü ve devamında AES ile kriptolu veri transferi sağlayan bir ürün seçilmesi çok önemlidir. Bu sayede sizin ve müşterilerinizin bilgilerini çalmak isteyen teknoloji hırsızlarına karşı önlem almış olursunuz”

Uzak Bağlantı Kurulurken Bilgileriniz Çalınmasın

Çalışanların şirket bilgisayarlarına uzak masaüstü bağlantı yoluyla ulaşarak işlerine evlerinden rahatlıkla devam edebileceklerini dile getiren Turan Can, sisteme bilinçsiz bir şekilde geçilirse güvenlik sorunlarının ortaya çıkacağını söyledi. Can, “Korona virüs sebebi ile evden çalışma modeline geçilmesi birçok şirketi hazırlıksız yakaladı. Dolayısıyla bu da güvenlik açıklarının ortaya çıkmasına sebebiyet verdi. Birçok şirketin zayıf güvenlik uygulamaları yüzünden işlemleri ele geçirmek oldukça kolay hale gelmektedir. Mevcut risklerin azaltmak adına, Uzak Masaüstü kullanımının yanı sıra güvenlik önemlerinde çok daha bilinçli hareket edilmesi gerekmektedir” dedi.

Güvenliğin Yanında Hız da Önemli

Bilgilerinizin güvenli bir şekilde transfer ederken aynı zamanda hızlı bir sistem de kullanılması gerektiğini ifade eden Turan Can, herhangi bir sorunda destek almanın da şirketlerin performansına olumlu etki edeceğini dile getirdi. Can, “Uzak çalışmak için güvenliği sağladık. Ancak hızlı bir sistem kullanmıyorsak o zaman çalışırken aksaklık yaşamak kaçınılmaz olacaktır. Kullanacağınız sistem hem hızlı hem de güvenli olmalıdır. Aynı zamanda yaşayabileceğiniz sistemsel sorunların çözümünde her an yanınızda olan, teknik destek sürecini profesyonel bir şekilde ele alan bir uygulama kullanmalısınız. Bu durum şirketlerin çalışma motivasyonunu yükselterek, performansa katkı sağlayacaktır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.