Koronavirüs aşısında flaş gelişme!

Koronavirüs aşısında flaş gelişme!

Bilim insanı Sarah Gilbert, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca’nın geliştirdiği korona virüs aşısı ile ilgili gerçeği açıkladı. Gilbert, aşı olduktan 21 gün sonra kimsenin hastaneye kaldırılmadığını söyledi.

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca’nın geliştirdiği korona virüsü aşısı ile ilgili kritik bir açıklama yapıldı. Açıklamayı Oxford Üniversitesi Aşı Geliştirme Programı’nın başında yer alan bilim insanı Sarah Gilbert yaptı. BBC’de yayınlanan Andrew Marr’ın programına katılan Gilbert, Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca’nın geliştirdiği aşının ağır hastalığa karşı “güçlü bir koruma” sağladığını söyledi.

"AĞIR HASTALIĞA KARŞI KORUMA"

Gilbert, “Aşımızın semptom göstermeyen enfeksiyonları önleme yetisi olduğuna dair bazı bilgilerimiz var ve bu durum hastalığın bulaşmasını engellemek konusunda çok önemli. Şu ana kadar ilk aşıyı olduktan 21 gün sonra aşı olan hiç kimsenin hastaneye kaldırıldığını ya da Kovid-19’u çok ağır geçirdiğini bilmiyoruz. Dolayısıyla aşının ağır hastalığa karşı kuvvetli bir koruma sağladığını görüyoruz” dedi.  Başarılı bilim insanı, aşının bu yönüyle sağlık sistemini rahatlatacağını ve büyük bir baskıyı ortadan kaldıracağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.