Koronavirüs aşısında yaş sınırı var mı?

Koronavirüs aşısında yaş sınırı var mı?

Türkiye, 50 milyon doz CoronaVac aşısı için Çin ile anlaştı. Aşının faz çalışmalarında 59 yaş altına yapılacak. Türkiye, Çin'den alınacak aşının bedava olacağını belirtti.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınına karşı şu ana kadar dört aşı bulunduğu açıklandı. Bu aşılardan birisi de Çin menşeli CoronaVac aşısı.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 mücadelede Çin menşeli CoronaVac aşısı için sözleşme yapıldığını belirtti. Koca, "Aralık, ocak ve şubat ayında bir sorun olmazsa toplam 50 milyon doz aşı için imza atıldı." demişti.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy, Çin aşısının atak yaptığını belirterek, "Bizdeki güvenlik verileri kullanılarak ruhsat verilebilir" dedi.

Eraksoy, aşının faz çalışmalarında 59 yaş altındaki gruplara uygulandığını belirtti. Eraksoy, "Firma 59 yaş üstüne yönelik bir çözüm bulana kadar bu aşı, bu gruba uygulanmayacaktır.

İlk aşamada 59 yaş altı sağlık çalışanlarına, altta yatan hastalığı olan dediğimiz kanser, şeker, böbrek hastalarına, organ nakli olanlara ve Kovid-19’un ağır seyretme ihtimali olanlara yapılacaktır. İnsanlarla iç içe olan, temasın fazla olduğu meslek grupları aşılama açısından önde gelir.”

CORONAVAC FİYATI NE KADAR?

CoronaVac aşısının tek dozu Çin'de 200 yuan (yaklaşık 30 ABD Doları) tutuyor. Ancak bu aşının fiyat farklı ülkelere farklı fiyattan satılması da söz konusu olabilir. Zira Çin sağlık otoriteleri ağustos ayında yaptıkları açıklamada 2 doz aşının fiyatının yaklaşık bin yuan (150 dolar) olacağını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.