Koronavirüs günlerinde ‘Evde Tiyatro Festivali'ne büyük ilgi

Koronavirüs günlerinde ‘Evde Tiyatro Festivali'ne büyük ilgi

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı, Tiyatro Ofisi Sanat Yönetmeni ve Festival Koordinatörü Metin Güler, ‘Evde Tiyatro Festivali’ hakkında açıklama yaptı

24-26 Nisan tarihleri arasında üç gün canlı olarak yayınlanan festivale altı ülkeden ve ülkemizin dört bir yanından onlarca konuk katıldı. Gün boyu süren yayınları binlerce kişi de evlerinden izledi. 

whatsapp-image-2020-05-05-at-12.24.23-(2).jpeg

Koronavirüs salgını nedeniyle evlerimize kapandığımız şu günlerde Metin Güler ve ekibi sayesinde tiyatroseverler üç gün boyunca tarihi bir organizasyona tanıklık etti. 36 etkinliğin izleyenlerle buluştuğu festivale Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Ukrayna, Gürcistan, Özbekistan ve Azerbaycan’dan ve yurt içinden 20 ayrı kentten alanlarında uzman pek çok konuk katıldı. Metin Güler, “Çocuk etkinlikleri, atölyeler, okuma tiyatrosu, ustalarla söyleşiler, korona ve tiyatro odaklı sohbetler, gölge tiyatrosu, yoga, terapi, yaratıcı drama, şiir ve müzik performanslarıyla insanların evlerine konuk olduk. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Rasim Öztekin, Füsun Demirel, Cihat Tamer, Tamer Levent, Altan Gördüm, Atilla Pekdemir, Ayhan Taş gibi mesleğin bilindik yüzleri ve Nazif Uslu, Rasim Aşın, Yaşar Gündem, Ali Eyidoğan gibi onlarca değerli meslektaşımız festivalimizin konukları arasındaydı” dedi. 

whatsapp-image-2020-05-05-at-12.24.23-(1).jpeg
GURUR DUYUYORUZ 

Festivalin ardından izleyenlerden çok olumlu dönüşler aldıklarını söyleyen  Güler, “Bu, bize ne kadar doğru bir buluşma yaptığımızı gösterdi. ‘Lütfen bitmesin, tekrar yapılsın’ diyen onlarca insanın varlığı o kadar anlamlı ki. Sanırım, İzmir’den tarihi bir sorumluluk gerçekleştirdik. İnsanların evlerine kapandığı bir dönemde bu kadar insanı bir araya getirmeye vesile olmaktan çok mutluyum. Başarımızdan dolayı ekibim ve kendi adıma onur ve gurur duyuyorum, Onlarca yürekli insanın emeği, dayanışması, inancı ve binlerce insanın varlığı ile bu festival hayata geçti. Hayatımızın en önemli sanat olaylarından biri oldu. Herkese binlerce kez teşekkür ederim” diyerek duygularını dile getirdi.

whatsapp-image-2020-05-05-at-12.24.23.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.