Koronavirüse karşı etkili bir ilaç ortaya çıktı!

Koronavirüse karşı etkili bir ilaç ortaya çıktı!

Kanada’daki Montreal Kalp Enstitüsü'nden bir araştırma ekibi, Covid-19'a karşı “etkili bir silah” olarak niteledikleri bir ilacı buldular.

Hâlihazırda Türkiye'de de bilinen ve özellikle Akdeniz Ateşi hastalığı gibi kronik hastalıklar için tavsiye edilen bir oral tablet olan colchicine.

CTV News'in haberine göre, çalışmayı yöneten Dr. Jean-Claude Tardif için bu, "büyük bir bilimsel keşif" ve colchicine, "hastane dışında hastaları tedavi etmek için ilk etkili oral ilaç” olacak.

ColCorona adı verilen çalışma, Covid-19 tanısı (PCR testi) ile kanıtlanmış 4 bin 159 hastayı içeriyordu. Çalışmanın sonuçları, colchicinein hastaneye yatışlarda yüzde 25, mekanik ventilasyon ihtiyacında yüzde 50 ve ölümlerde yüzde 44 azalma sağladığını ortaya koyuyor. Quebec Eyaleti Başbakanı François Legault da Twitter hesabından gelişmeyi "Büyük haber" notu ile paylaştı. 

Tardif, "Bu, Covid’li, endişeli ve komplikasyon yaşamayacağını ümit eden, ağızdan alınabilecek ve riskleri azaltan tablet ilaç alma imkânı olmayan hastalar için bir ilk umut" diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.