Koronavirüse karşı tıbbi yardım desteği

Koronavirüse karşı tıbbi yardım desteği

Eski Arçelikliler Derneği (EAD) 11 hastaneye ihtiyaç duyulan tıbbi malzeme bağışı yaptı.

Eski Arçelikliler Derneği (EAD) yeni tip Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir, Bolu ve Tekirdağ-Çerkezköy’de bulunan 11 devlet hastanesine başta kameralı laringoskopi cihazı olmak üzere mobil ultrason cihazı, ventilatör modül kiti ve entübasyon kabini gibi ihtiyaç duyulan tıbbi malzeme bağışında bulundu.

Öncelikle hastanelerle görüşerek Koronavirüs ile mücadelede hangi tip cihazlara ihtiyaç ve talep olduğunu belirlediklerini ve bunlar içinde ayrı önemi olan kameralı laringoskopi cihazının yerli üretimine de destek verdiklerini aktaran EAD Başkanı Levent Alatlı, “Birkaç talebi maalesef bütçemizi aştığı için üzülerek karşılayamadık. Her şeye rağmen yapmış olduğumuz sağlık bağışlarımız ile pek çok hastanın şifa bulmasına yardımcı olmaktan, Koronavirüs ile ön saflarda hayatı pahasına savaşan sağlık kahramanlarımıza destek ve moral vermekten büyük mutluluk duyduk” dedi.

Bir üyeleri sayesinde Havacılık sektöründe faaliyet gösteren, Makroaero firması ile tanıştıklarını belirten Alatlı, “Firmanın kameralı laringoskopi cihazının yerli üretimi üzerinde çalıştığını ve birkaç prototip cihaz ürettiğini öğrendik. Görüştüğümüz hastanelerin de bu cihaza talebi olduğunu öğrendik.  İthal cihazların bu dönemde hem temin zorluğu, hem de dövize bağlı yüksek fiyatları vardı. Yerli ürettirdiğimiz kameralı laringoskopi cihazları hastanelerden bize gelen geri bildirimlere göre desteğimizle daha da geliştirilmiş. Yerli üretim sayesinde piyasa bedeli 300.000 TL’nin üzerinde olan 15 adet kameralı laringoskopi cihazını 11 hastaneye teslim ettik” diye konuştu. 

“Salgın sonrası da hizmet verecekler”

Bağışlanan tıbbi malzemelerin Koronavirüs salgınının tedavi sürecinde çok önemli olduğuna dikkati çeken EAD Başkanı Levent Alatlı, “Bağışlamış olduğumuz cihazların koronavirüs salgını sonrasın da hastanelerimize ve hastalarımıza uzun yıllar fayda sağlayacağını ümit ediyoruz” dedi.

“STK’ların desteği çok büyük”

Koronavirüs pandemik salgınında sivil toplum kuruluşlarının (STK) birçok hizmete imza attığını aktaran Alatlı, “Koronavirüs pandemisi ülkemizde STK’ların ne kadar güçlü bir yapıda olduğunu ve yeri geldiğinde elini taşın altına koymaktan asla geri durmayacağını gösterdi. 2008 yılında eğitim ve sağlık faaliyetlerini desteklemek, çevre sorunları ve kültürel konulara duyarlılığı arttırmak için faaliyetlerine başlayan derneğimiz tarafından Arçelik’in üretim tesislerinin de olduğu İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir, Bolu ve Tekirdağ/Çerkezköy’de 11 hastaneye (rayiç bedeli yaklaşık 400 Bin TL olan), toplam 131 bin 115 TL tutarında tıbbi ekipman bağışı yapıldı. EAD olarak kuruluşumuzdan bu yana sosyal sorumluluk bilinci içerisinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

“Sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz”

Koronavirüs salgınının Türkiye’de ortaya çıktığı günden itibaren aralıksız hizmet veren sağlık çalışanlarına da teşekkür eden Alatlı, “Sağlık çalışanlarımız ilk vakanın açıklandığı günden bu yana verilebilecek en yoğun özveriyle çalışmalarına devam ediyorlar. İstatiksel verileri de incelediğimiz zaman iyileşen hasta sayısının bu kadar yüksek oranlarda olmasında sağlık çalışanlarımızın payı çok yüksek. Bizde EAD olarak kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.