Koruncuk Sörf Festivali Alaçatı’da Yapılacak

Koruncuk Sörf Festivali Alaçatı’da Yapılacak

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) yararına düzenlenen üçüncü Koruncuk Sörf Festivali 25-26 Ağustos’ta Çeşme'nin gözde tatil beldesi Alaçatı'da yapılacak.

Mehmet ÖZDOĞRU

İzmir’in gözde turizm bölgesi Alaçatı, dokuz gün sürecek bayram tatilinin son iki gününde çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) yararına bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Koruncuk Sörf Festivali, 25 - 26 Ağustos tarihlerinde Alaçatı’nın ünlü rüzgarını Koruncuklar için estirecek. Corendon Turizm Grubu ana sponsorluğunda düzenlenen etkinlik ile hazırlıklarında son aşamaya gelinen Koruncukköy Urla’ya katkı sağlanması hedefleniyor. Urla’nın Barbaros Köyü’nde 15 bin metrekare arazi üzerinde konumlanan köy, 1992 yılından bu yana hizmet veren İstanbul Bolluca Çocukköyü’nün ardından, Türkiye’nin ikinci çocuk köyü olacak.

13, 17, 21 yaş altı kız ve erkekler kategorilerinde müsabakaların düzenleneceği ve 200’ü aşkın katılımcının beklendiği festival öncesinde Corendon Turizm Grubu’na ait Premier Solto Hotel’de basın toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Başkan Yardımcısı ve İzmir Şube Başkanı Işıl Nişli, Windsurf Akademi Alaçatı’nın kurucuları Çağla Kubat Diaz - Jimmy Diaz ve Corendon Turizm Grubu adına Hazan Karaer’in katıldığı toplantıda konuşan Işıl Nişli, “Bu yıl Koruncuk Sörf Festivali’nde sponsorlarımız ile çok daha güçlüyüz. Etkinliğimiz kapsamında Çağla Kubat Diaz ve Jimmy Diaz, Alaçatı’nın rüzgarını bir kez daha Koruncuklar için estiriyor. Buradan elde edilecek fon ile Koruncuklara destek sağlayacağız. Diğer yandan bizler de vaatlerimizi yerine getirdik ve köyümüzü tamamladık. Hem vakfımıza hem de İzmir’e yakışır bir sistemle köyümüzü açmaya hazırız” dedi.

Her şey çocuklar için

Türkiye’de windsurf’ün tanınmasına büyük katkı sunan ve Çağla Kubat Windsurf Akademi Alaçatı’nın kurucuları arasında yer alan Çağla Kubat Diaz, festivalin Türkiye’de çocukların ve gençlerin katılımıyla gerçekleşen en büyük etkinlik olduğunu belirterek, “Akademi olarak böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Bu sene ana sponsorluğumuzu üstlenen Corendon Turizm Grubu başta olmak üzere tüm sponsorlarımıza çok teşekkür ederim. Sponsorlarımızın yanı sıra, genç sporcuların kendileri kadar şanslı dünyaya gelmemiş çocuklara verdiği büyük destek sayesinde, festivalimizin uzun yıllar boyunca süreceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.