KOSBİ inovasyon ile şahlanacak

KOSBİ inovasyon ile şahlanacak

Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım ve Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak KOSBİ standını ziyaret etti.

58. İzmir Enternasyonal Fuarı(İEF) ‘inovasyon’ ana teması ve görkemli açılış töreni ile İzmirlilere kapılarını açtı. Açılışın ardından Türkiye’nin sanayi üssü olarak gösterilen Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin (KOSBİ) standına Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım ve Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak tarafından anlamlı bir ziyaret gerçekleşti. KOSBİ standında misafirlerini ağırlayan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, ikiliyle uzun süre sohbet ederken, misafirlerine 4. kez okurları ile buluşan KOSBİ Aktüel dergisi de hediye etti. Uzun süre dergiyi inceleyen Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım ve Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, derginin yayın hayatına başarıyla devam etmesini temenni etti. KOSBİ olarak inovasyon konseptini prensip haline getirdiklerini ifade eden Porsuk, İEF’nin bu anlamda kendileri açısından büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.     

26 Ağustos–4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan “İnovasyon” ana temalı İzmir Enternasyonal Fuarı’nda KOSBİ’nin yeni projelerini tanıtacaklarını söyleyen Porsuk, misafirlerine OSB olarak inovatif faaliyetler içerisinde yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

“KOSBİ inovasyon ile şahlanacak”

Folkart sponsorluğunda gerçekleşen İEF’nin bu yıl şölen havasında geçeceğini dile getiren Porsuk, KOSBİ olarak bu şölende yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Fuarda, KOSBİ üyesi firmaların Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını tanıtmayı istediklerini  anlatan Porsuk, sanayinin temelinde inovasyonun olduğunu belirtti. Rekabet piyasasında yenilikçi ve inovatif faaliyetlerin her zaman bir avantaj olduğunu açıklayan Porsuk, “Gelişen teknoloji ve değişen ekonomik yapıya uyum sağlamak açısından rekabet piyasasında ayakta kalmak için inovatif hareketlerin büyük önemi var. KOSBİ olarak, yenilikçi çalışmaları ve inovatif faaliyetleri çok yakından takip ediyoruz. Üye firmalarımızı bu noktada bilgilendirerek seminerler vasıtasıyla rekabet ortamında daha sağlam ayakta durmalarına destek oluyoruz. Bu noktada, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda geleceğe yönelik projelerimizin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sebeple, halkımız Türkiye sanayisinin geldiği noktayı ve gideceği noktayı görmesini istiyoruz” diye konuştu.

“OSB’ler inovasyona teşvik edilmeli”

OSB’lerin gelişmesi ve istihdam yaratması noktasında Ar-Ge, inovasyon ve yenilikçi üretim anlayışının desteklenerek uygulanmaya teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizen Porsuk, “Gelişen üretim yapısı ve inovatif yönetim anlayışı ile OSB’lerin yapısı da güçlenecektir. Bu aşamada, OSB’lerin inovatif ve yenilikçi projeler üretmesi için desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. Biz KOSBİ olarak, fuar etkinliklerine katılıp yenilikçi projelerimizi sunacak her ortamda yer almaya çalışıyoruz. Firmalarımızı tanıtarak, yeni iş ortamları sağlamalarına destek oluyoruz. Bizimde bu noktada desteklenerek inovatif faaliyetlere teşvik edilmemiz gerekmektedir” dedi.   

İzmir’in sanayi merkezi olarak inovasyon ana temalı İEF’de yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Porsuk, tüm İzmirlileri KOSBİ standına davet etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.